0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

2. 2. 2018

Chilling, The (1989)

Raději se zmrazit nikdy nenechte!

Doktor Miller vede kryogenické centrum, které nabízí klientům možnost zmrazit své blízké, aby mohli být v budoucnosti znovu „oživeni“, samozřejmě za tučný honorář. Ve skutečnosti jde však o podvod, ale pevně věří, že na to nikdo nepřijde. Osudné noci se však přižene silná bouře a blesky způsobí zkrat v celém komplexu. Ostraha vedená seržantem Marlowem musí zanechat hraní karet a aby ochránili cenné „zboží“, nenapadne je nic jiného, než schránky vyvést ven do chladu. Blesky však zasáhnou i je a zmražená těla ožijí. Kryogenické látka v jejich tělech však zapříčiní, že se z nich stanou běsnící stvůry útočící na vše živé ve svém dosahu a pro hrstku lidí, kteří se shodou událostí ocitli v tu chvíli v budově, začíná boj o přežití…



Český název: Zmrazení
Režie: Deland Nuse, Jack A. Sunseri
Rok výroby: 1989
Délka: 90 min
Země: USA

Hrají:
Linda Blair...(Mary Hampton)
Dan Haggerty...(seržant Vince Marlow)
Jack De Rieux...(Joseph Davenport)
Troy Donahue...(Dr. Miller)
Ron Vincent...(Joe Davenport)
...a další


Snad ani při troše dobré vůle se tento brak nedá označit za béčkovou záležitost. Na (Ulož.to) se opravdu někdy dají najít neskutečné céčkové klenoty a popravdě se ani moc nedivím, že tento film moc lidí nezná. Obrovským lákadlem pro mě bylo jméno Lindy Blair, které se však ukázalo býti především promyšleným marketingovým tahem, než aby byla nějakým výraznějším přínosem pro celý film. Její role (postava) nebyla nikterak okouzlující a už vůbec ne dobře zahraná, ale to byl jen jeden z mnoha záporů, které nám tento film nabídl.

Ač se někomu samotný příběh mohl zdát zajímavý a zpočátku nic nenasvědčovalo tomu, že by nemohl být, ukázal se, že scénář potažmo celkové pojetí filmu jsou jeho největší slabinou. Čeká zde na nás celá řada nelogických situací (tolik blesků na jedno místo…do zabezpečeného centra se dostane kdokoliv – jakýmkoliv vstupem, ale ven už cestu nejsou schopní najít ani samotní pracovníci…nemrtví jenž jsou v jednu chvíli neskutečně tupí a pomalí, aby následně dokázali skákat po řetězech jako Ninja, ovládat nejmodernější techniku se kterou nikdy nepřišli do styku, nebo se „nenápadně“ schovat utíkající postavě, aby na ní mohli vybafnout v nestřeženém okamžiku zpoza rohu), trapných dialogů a ještě tupějších rozhodování postav – no prostě klasická porce klišé. Když k tomu připočítám i únavnou honičku po celé budově – neustále tam a zpátky, velmi brzy vás to přestane bavit.

Masky oživlých však zas tak hrozné nebyly. Zelená jim slušela, jen mě trošku zamrzelo, že nám tvůrci nenabídli větší porci gore. Ono totiž klasické škrcení není žádné terno a po velmi krátkém čase nejednoho diváka omrzí. Dan Haggerty byl tak asi jediným opravdovým kladem celého filmu. Tenhle fousatý chlapík sice nikdy nebyl špičkovým hercem, ale v této blbosti předvedl docela slušný výkon. Takže ve finále jsem sice zklamaný, ale úplná katastrofa to nebyla.

Hodnocení:
30% 

Žádné komentáře:

Okomentovat