0-9 (45) A (127) B (183) C (178) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (140) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (57) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

5. 12. 2017

Texas Chainsaw Massacre: The Next Generation (1994)

Tento díl bych označil za jeden velký omyl a trapnost…

Každoroční školní ples je svým způsobem jen klasickou formalitou a možností pro mladé lidi se pořádně vyřádit a to ve všech směrech. Roku 1996 však bude mít jeho opuštění katastrofální důsledky pro čtveřici studentů. Ti špatně odbočí a na jedné z vedlejších texaských silnic nabourají do protijedoucího auta. S jeho řidičem to nevypadá dobře, obě auta jsou nepojízdná a tak se omladina rozhodne vyhledat pomoc. Nemají však ani ponětí, že se dostali do blízkosti psychopatické rodiny Slaughterů, která ze všeho nejraději mučí a následně zabíjí nebohé oběti, které se jim dostanou do rukou…



Český název: Masakr v Texasu
Režie: Kim Henkel
Rok výroby: 1994
Délka: 95 min
Země: USA
Alternativní název: The Return of the Texas Chainsaw Massacre

Hrají:
Renée Zellweger...(Jenny)
Lisa Marie Newmyer...(Heather)
Robert Jacks...(Leatherface Slaughter)
Matthew McConaughey...(Vilmer)
Joe Stevens...(W.E. Slaughter)
Tonie Perensky...(Darla)
...a další


No ty vole! Při sledování čtvrtého dílu této série jsem si připadal, jako bych navštívil „jinou dimenzi“. Našel jsem vážného kandidáta na nejhorší díl a myslím si, že tohle už nic nedokáže překonat. Mám rád nejrůznější bizarní kousky, ale tohle už bylo moc i na mně. Považuji to za absolutní zostuzení téměř kultovního Texaského masakru a to přitom na obou filmech dělal sám Kim Henkel, který měl v obou případech na starosti scénář – no a tentokrát k tomu usedl i do režisérského křesla. Tenhle chlapík musel být nejspíš celou dobu pořádně zfetovaný, jinak si nedokážu představit tu diametrálně odlišnou kvalitu nejen scénářů, ale i filmů jako celku. Přitom začátek nevypadal vůbec marně a já se těšil na další masakr.

Jenže Leatherface vyfasoval už čtvrtou odlišnou rodinku – kurva kolik těch buranů tam v tom Texasu žije a všichni jsou z jednoho vrhu a tentokrát se sám transformoval do transsexuála. Navíc jak vidno tahle partička totálně vylízaných magorů ani nejedla lidské maso, ale jen s oblibou zabíjela nebohé lidi – i když ani v tomto případě si tentokrát zrovna moc skvostně nevedli. Doslova s otevřenou hubou jsem sledoval ten humus, který se mi Henkel snažil naservírovat a já nevěřil svým očím. Jeho jediným štěstím bylo, že se mu několikrát alespoň na malou chvíli podařilo navodit jakžtakž stravitelnou atmosféru, ale vždy šlo jen o záchvěvy, které měli doslova jepičí život.

Menší pozitivum vidím i ve výkonu Matthewa McConaugheyho, který toho psychopata Vilmera zahrál celkem přesvědčivě, na rozdíl od svých vypatlaných kolegů, kteří ztvárnili jeho rodinu. Renée Zellweger ještě nebyla nafouklá jak dýně s držkou ala křeček, takže i na ní se dalo dívat, ale já měl oči stejně jen pro představitelku filmové Heather. Ta byla vážně kus a já dost litoval, že alespoň to její napíchnutí na hák, mohli natočit pořádně a potěšit tak již dost zklamané a hlavně vytočené hororové fandy a samozřejmě především mou maličkost. O samotném závěru už se nemá cenu ani bavit, protože větší trapárnu jsem už dlouho neviděl. Čtyřka je v mých očích jedno velké zklamání, které nám kromě několika záblesků/záchvěvů v té odpadní bračce moc dobrého nenabídne.

Hodnocení:
30% 

Žádné komentáře:

Okomentovat