0-9 (45) A (128) B (183) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

31. 12. 2017

Snare, The (2017)

Ve třech se lépe umírá, ale ty nervy…

Lizzy společně se svým klukem Carlem ukradnou klíče svému otci, který vlastní byt v letním činžovním domě. V domě, který na podzim všichni opustí a budova zůstane zcela opuštěná. Hodlají zde strávit pár dní plných alkoholových a drogových radovánek. Vezmou sebou i jejich kamarádku Alici, která zrovna neprožívá zrovna nejšťastnější období. Brzy po svém příjezdu však zjistí, že výtah, který je jedinou přístupovou cestou do bytu, přestal fungovat, mobily jsou bez signálu a aby toho nebylo málo, přijdou o vodu a zásoby jídla jim na dlouho nevystačí. Vzrůstající panice navíc nepomáhá ani psychické rozpoložení Alice, kterou trápí děsivé halucinace a noční můry. Beznadějná situace, ale i nedostatek jídla a vody se brzy na všech třech začne nemile projevovat a pomoc je v nedohlednu…



Režie: C.A. Cooper
Rok výroby: 2017
Délka: 90 min
Země: Velká Británie

Hrají:
Eaoifa Forward...(Alice Clarke)
Rachel Warren...(Lizzy Abel)
Dan Paton...(Carl Weston)
...a další


Od filmu s tak nízkým hodnocením napříč celým internetem jsem si opravdu nic nesliboval, no a jak se ukázalo, udělal jsem jen a jen dobře. C.A. Cooper bude muset na sobě ještě hodně zamakat, než odhodí svůj zelenáčský grindák a přestane se tahat při psaní scénáře „za šulínka“. Sice se během tohoto filmu snažil v nejednom divákovi vzbudit dojem, že tomu tak není, ale debily ať si dělá z někoho jiného. Přišlo mi, jakoby snad ani sám nevěděl, co chtěl vlastně točit. Zřejmě si všichni hned ze startu pořádně zahulili (on, herci, štáb, no prostě všichni na place) a tento stav přikrmovali po celou dobu natáčení.

Viditelně se Cooper nechal inspirovat, kde se dalo, ale jaksi mu nedošlo, že by to celé do sebe mělo alespoň na konci „trochu“ zapadnout, když už navařil tak těžko stravitelný guláš. Ona kombinace halucinací, lehce perverzních prvků, magoření a tuposti by se snad i dala z vypětím všech sil lépe přežvýkat, jen kdyby tu netajtrlíkovaly tak debilní postavy a hlavně ty jednotlivé dialogy nebyli tak dementní, až jsem se u toho málem unudil k smrti. Jako ono bylo pěkné, že hned ze začátku tu máme trochu té nahoty, opuštěný činžák, dům pod střechou, výtah co přestane fungovat a nedostatek žrádla a vody – jenže co z toho, když to tvůrce vyplnil zoufalými kecy o hovnech, menstruaci a kuřbě vlastního fotra. Navíc naše trojice byla tak tupá, že jsem jim přál, aby pochcípali hned po příjezdu. Tohle měl být survival film?   

O něco lepší už to bylo s těmi halucinacemi – můrami, kterými trpěla Alice, jenže tady jsem zas postrádal propracovanější atmosféru. Náznaky zlepšení jsem sice pocítil a to je také jeden z důvodů proč tento film nezařadím mezi totální odpad, ale pro mé uspokojení toho bylo zoufale málo. Jedno gradující znásilnění a podpatek v hlavě to už z podprůměru nevytrhne. Jinak to totiž byla nuda a nikdy více už to vidět znovu nepotřebuju.


Hodnocení:
30% 

Žádné komentáře:

Okomentovat