0-9 (45) A (127) B (183) C (178) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (140) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (57) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

26. 12. 2017

Silent Night, Zombie Night (2009)

Obyvatelé Los Angeles jsou jen pár dní před Vánocemi nakaženi smrtícím virem, který většinu z nich přemění na zombie…

Zbývá jen několik posledních dní do Vánoc, když tu náhle celé Los Angeles postihne smrtící epidemie, která většinu obyvatel přemění v zombie. Policisté Frank a Nash jsou v tu chvíli zrovna v ulicích města na rutinní prohlídce a i oni jsou napadeni skupinou nakažených. Z posledních sil se jim podaří dostat do Frankova domu, kde se společně s jeho ženou Sarah zabarikádují. Zatímco ona se stará o zraněného Nashe, Frank se stále častěji vydává do ulic, aby našel další přeživší a hlavně nějaké zásoby. Neustále však musí odrážet útoky agresivních zombíků, no a mezitím se jeho parťák stále více sbližuje s jeho ženou…



Režie: Sean Cain
Rok výroby: 2009
Délka: 83 min
Země: USA

Hrají:
Jack Forcinito...(Frank Talbot)
Andy Hopper...(Nash Jackson)
Nadine Stenovitch...(Sarah Talbot)
Lew Temple...(Jeffrey Hannigan)
Felissa Rose...(Elsa Lansing)
...a další


Hororů s vánoční tématikou je sice docela dost (mohlo by jich být samozřejmě mnohem více), ale letos jsem moc šťastnou ruku při jejich výběru neměl. Kombinace vánoce – zombie – milostný trojúhelník ve mně nevzbuzovala důvěru už od samotného počátku, ale potřeboval jsem nějak zabít čas. Sean Cain mě zatím nedokázal přesvědčit ani jedním svým filmem, že bych si ho měl zařadit mezi alespoň průměrné tvůrce a ani tentokrát se nic měnit nebude. Navíc jsem měl po celou dobu dojem, že sleduji nějakou céčkovou zombie komedii, přestože tento žánr u Silent Night, Zombie Night chybí a byly to právě humorné situace, které zde jako jediné stojí za pozornost.

Vezmeme-li v úvahu, že povětšinu děje jsme nuceni sledovat na přeskáčku Frankovy výpravy před dům, kosení zombíků a vzplanutí vzájemných sympatií jeho manželky a parťáka. Jenže tohle bylo pořád dokola a po velmi krátké době to začalo být dost únavné. Masky zombie nebyly moc nápadité, headshoty zakrátko omrzí a hlavně téměř po celou dobu cítíte absenci potřebné atmosféry, která se schovávala za roh častěji, než zdejší chytré zombie. Ve druhé půlce se na scéně objeví i několik vedlejších postav, ale kromě toho ňoumy na půdě, rovněž nejde o žádné terno. Jen další maso do mlýnku.

Takže co si počít s filmem, který vás spíš unudí k smrti, než abyste se dočkali alespoň průměrné akční zombie vybíjené? Snad bych vám jen doporučil se tomu vyhnout velkým obloukem, pokud tedy nejste fandou céčkových amatérských braků. Procentuální bodíky tomu dám jen za pohlednou Nadine Stenovitch a její alkoholový stav, scénu s mačetou a pokusem useknout zombíkovi hlavu a prvních cca 20-25 minut, než jsem se začal nudit.


Hodnocení:
30%

Žádné komentáře:

Okomentovat