0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

12. 12. 2017

2001 Maniacs: Field of Screams (2010)

Krvelační burani z Pleasant Valley ještě neřekli své poslední slovo…

Sestry Tina a Rome sice příliš inteligence nepobraly, ale jelikož zdědily slušný balík peněz, rozhodly se vytvořit vlastní reality show. Společně se svým týmem objíždějí Státy a utahují si nejen samy ze sebe, ale i z obyvatel jednotlivých měst. Nepozornost řidiče Jesuse je zavede až do Iowy, kde se setkávají s několika vidláky z Pleasant Valley. Co dělají tak daleko od svého domova? Starosta Buckman a hrstka jeho nejvěrnějších spoluobčanů již déle nevydrželi čekání na další seveřany a rozhodli se jim vydat naproti. Nadešel totiž čas jejich dalších zvrácených „oslav“ a nyní se jim naskytla příležitost, ukojit své krvavé choutky…



Český název: 2001 maniaků: Pole vřískotu
Režie: Tom Sullivan
Rok výroby: 2010
Délka: 84 min
Země: USA

Hrají:
Bill Moseley...(starosta George W. Buckman)
Lin Shaye...(Granny Boone)
Katy Johnson Evans...(Rome Sheraton)
Asa Hope...(Tina Sheraton)
Christa Campbell...(Milk Maiden)
Ryan Fleming...(Hucklebilly)
...a další


Tim Sullivan dostal po pěti letech opět chuť, podělit se z diváky o své zvrácené představy a tak mohlo vzniknout volné pokračování 2001 maniaků. Jenže dost pochybuji, že to byl zrovna nejlepší nápad, protože tento sequel rozhodně nenaplnil ani z poloviny očekávání nadržených diváků a spíše dost pokazil režisérovi jeho renomé. Opakovaný „vtip“ totiž už není vtipem a zvláště, když je vše mnohem trapnější a ubožejší, než tomu bylo minule. Spíš bych tento film označil za velmi slabou parodii remaku a vůbec se nedivím, že s tím Robert Englund nechtěl mít nic dočinění.

Bill Moseley který ho v roli Buckmana nahradil, je sice dobrý herec, ale tady mu nešahal ani po kotníky. Oni celkově byli všichni jižanští burani tentokrát dost slabí – v remaku jsem si tu jejich zvrhlost a demenci užil mnohem více, ale Lin Shaye a Christa Campbell se snažily, co to šlo, aby tento film byl alespoň trochu stravitelný. Jako celek to totiž byla jedna velká ubohost, ale přesto jsem tu našel několik scén, které rozhodně stojí za pozornost a přece jenom mě dokázaly alespoň částečně uspokojit (viz scéna s cirkulárkou). Opět je zde spousta keců o sexu, rasistických a sexistických urážek, duševních mrzáků a především nahoty. Docela se divím, že se našlo tolik rádoby „hereček“, které odložily svršky – jenže ničím jiným by Sullivan tentokrát nezabodoval.

Remake z roku 2005 byl totiž sice taky pěkně zvrácený, ale v určitých momentech nám nabídl alespoň slušnou dávku atmosféry a brutality. Navíc příběh nebyl tak dementní a hlavně trapný. Po hororové stránce to tedy byla jedna velká bída, kterou udrželo nad pádem do odpadní stoky jen několik vtipných scén a hlášek, jedna solidní vražda, no a ty polonahá děvčata.


Hodnocení:
40% 

Žádné komentáře:

Okomentovat