0-9 (45) A (128) B (183) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

28. 11. 2017

Terror Within II, The (1991)

David se nevzdává naděje na nalezení protilátky, která by pomohla zbytku lidstva a zahubila všechny monstra na Zemi…

David se i po přežití masakru ve vědeckém bunkru stále snaží najít protilátku pro záchranu lidstva, které se bylo po biologické válce nuceno schovat v podzemí, či jeskyních (tedy těch pár jedinců, co zbylo). Vládu nad Zemí totiž převzali nebezpeční mutanti, kteří mají neuvěřitelnou odolnost a schopnost se přizpůsobit všemu, co by je mohlo zahubit. David však přišel na jejich největší slabinu a tak jim prozatím dokázal vzdorovat a několik jich i zabil. Nyní se mu podaří na poslední chvíli zachránit nebohou Ariel ze spárů jednoho z nich, ale neobejde se to bez komplikací. To co totiž dívce roste v břiše, není plod lásky nýbrž nový druh mutanta. David a Ariel se pokusí najít pomoc v jedné z podzemních laboratoří a vědomě tak vystaví všechny obrovskému riziku. Podzemní kryt se tak brzy zbrodí krví nebohých obětí, ale David se nehodlá vzdát bez boje ani tentokrát…



Český název: Skrytá můra / Skrytá hrůza 2
Režie: Andrew Stevens
Rok výroby: 1991
Délka: 82 min (90 min)
Země: USA

Hrají:
Andrew Stevens...(David)
Clare Hoak...(Ariel)
R. Lee Ermey...(Von Demming)
Chick Vennera...(Kyle)
Barbara Alyn Woods...(Sharon)
Stella Stevens...(Kara)
...a další


Po dvou letech se herec, scénárista a režisér Andrew Stevens rozhodl, že natočí pokračování nepříliš úspěšného scifi hororu The  Terror Within (1989) a začal přesně tam, kde děj minule skončil. Někomu možná zaplesalo srdce radostí, ale já si spíš myslím, že o existenci tohoto filmu nemá většina lidí ani potuchy. Soudím tak především dle velmi malého počtu hodnocení na internetu…Za největší plus dvojky považuji to, že se velká část první poloviny filmu odehrává převážně v pustém postapo světe a divák se tak nemusí zase jen soustředit na dění v podzemním bunkru – protože opakovaný vtip už není vtipem. No ono se tomu stejně nevyhneme, protože druhá polovina filmu nás zase zavleče do podzemí, ale v té první se divák dočká i několika zajímavých pasáží na povrchu.

Andrew Stevens si byl zřejmě dobře vědom, že divák mu zpola okopírovaný scénář jedničky jen tak nesežere a tak se rozhodl do svého díla přidat i několik prvků, které v předchozím díle nebyli. Kupříkladu se dočkáme dvou „lehce“ erotických scén /potažmo poodhalených hereček, ochránci zvířat se tentokrát asi pěkně naserou, no a změna nastala i u samotného monstra. V celé jeho kráse ho mockrát neuvidíme, což však nebylo vůbec na škodu a já jsem mu byl za to i docela vděčný. Jeho „lidštější“ vzhled mi totiž moc nesedl a pořád vypadal až moc gumově. No on ani jeho předchůdce nebyl žádné mistrovské dílo…

Bohužel se ani tentokrát nevyhneme „naháněčce“ v podzemní laboratoří / bunkru, jenže tentokrát to už tak záživné nebylo a často jsem pociťoval přítomnost nudy. Atmosféra moc nefungovala, napětí se tu objevilo asi jen dvakrát a finále bylo ještě trapnější než minule a to se mu v hodně věcech dost podobalo. Originalitou to tu ovšem moc nehýřilo, ale to už jsem zmiňoval výše. The Terror Within II tak bohužel v mých očích moc neuspěl. Není to sice vyložená tragédie, ale nedosáhne ani na průměrné ohodnocení.


Hodnocení:
40% 

Žádné komentáře:

Okomentovat