0-9 (45) A (127) B (183) C (178) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (140) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (57) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

4. 11. 2017

Summer Camp (2015)

Letní tábory ve Španělsku můžou být pěkně nebezpečné…

Čtveřice vedoucích dodělává poslední úpravy letního tábora ve Španělsku, aby bylo vše připraveno, než přijedou děti. Jejich úkolem je především vypomoci s naukou anglického jazyka a zkontrolovat bezpečnost odlehlého místa. Nikdo z nich však nemá ani tušení, že voda ve studni obsahuje nebezpečné spory a plíseň z hub, které z každého kdo s nimi přijde do styku, dočasně promění v agresivní šílence. Jeden po druhém zakusí nejhorší zkoušku ve svém životě, která prověří nejen jejich přátelství, odvahu ale i vůli přežít…



Režie: Alberto Marini
Rok výroby: 2015
Délka: 81 min
Země: Španělsko / USA

Hrají:
Diego Boneta...(Will)
Jocelin Donahue...(Christy)
Maiara Walsh...(Michelle)
Andrés Velencoso...(Antonio)
Àlex Monner...(Marcos)
...a další


Jeden by řekl, že osvědčená spolupráce Jaume Balagueró a Alberto Marini musí zákonitě přinést kýžené ovoce, ovšem tentokrát to byl „pokrm“ místy dosti trpký. Balagueró jen coby jeden z producentů viditelně svému oblíbenému scénáristovi do režie nekecal a to byla zřejmě největší chyba. Marini je sice docela úspěšný scénárista, ale jako režisér má ještě dost velké rezervy. Osobně nemám nic proti filmům, ve kterých úřaduje nějaký ten virus – zombie nákazu sice nemusím, ale máme tu ještě postavy posedlé démonickým virem, lidi – zvířata se vzteklinou a pak ten, kdy začnou odpadávat kusy masa. Prostě široký výběr, který nám nabídl již spoustu zajímavých filmů, ale i velké množství totálních propadáků. Marini se však zřejmě nedokázal pořádně rozhodnout, kterou volbu si zvolit a navíc se asi zahleděl do filmu Shrooms (Houbičky).

Jednomu se mu však musí nechat, dokázal nejednoho diváka dost dlouho držet na vážkách, jakýmže směrem se děj vlastně vydá. Místy se mu dokonce podařilo navodit i celkem zajímavou atmosféru, která sice není zrovna nervy drásající, ale průměrnou úroveň napětí to mělo, to bez debat. O něco horší už to bylo s kvalitou kamery a já měl po celou dobu podezření, že tým kameramanů musel během natáčení vychlastat všechno to víno ve sklepě, protože jinak si nedokážu ten vizuální chaos pořádně vysvětlit. Dost často byli některé záběry totiž hodně nepřehledné. Nad logikou a některými viditelnými kiksy zůstává rovněž nejednomu rozum stát. Na tu ostrou větev se nejednou málem napíchli a přesto ji jako správní vedoucí neodstranili? Co kdyby se na ní napíchlo některé děcko? Stejně tak jsem se musel smát i některým hloupým rozhodnutím, ale tak podobné „klišé“ je viditelné u každého druhého filmu.

Na druhou stranu nám zas byla nabídnuta jistá dávka brutality a leckoho jistě v některých situacích i mírně zamrazí. Herci taky nepředvedli zrovna nejhorší výkony a přestože mi vyloženě nebyla žádná postava extra sympatická, pohled na pěkné holky nikdy neomrzí. Jen si to chtělo více vyhrát s vygradováním zápletky, přidat trochu toho gore (hodně důležitých scén, se odehrálo mimo záběr kamery) a hlavně o 100% zlepšit kvalitu kamery. I přes citelné nedostatky si však dle mého Summer Camp průměrné hodnocení zaslouží.

Hodnocení:
50% 

Žádné komentáře:

Okomentovat