0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

26. 11. 2017

Resident Evil: Retribution (2012)

Této sérii již viditelně začíná docházet dech a nepomohl tomu ani návrat několika postav…

Na loď Arcadia zaútočí komando Umbrelly Corporation pod vedením Jill Valentine a většinu osvobozených lidí zabije, nebo uvězní. Po tvrdém boji nakonec upadá do zajetí i samotná Alice. Ta se následně probouzí v jednom z podzemních krytů, kde však náhle dojde k výpadku ochranného systému a Alice se ocitá na svobodě. Následně se setkává s agentkou Adou Wong, která ji má na rozkaz samotného Weskera a s pomocí speciálního týmu Leona Kennedyho pomoci na svobodu. Červená královna se totiž rozhodla vyhladit zbytek lidstva a zcela tak ovládnout svět za pomoci T-viru a mutantů. Nyní se Alice odhalí i nejděsivější tajemství Umbrelly v podobě simulací měst Tokya, Moskvy, New Yorku i samotného Raccoon City a klonů všech postav, se kterými se během své cesty za pomstou setkala i sebe samé a své údajné dcery Becky. Alice i záchranný tým zde opět čeká nebezpečí na každém kroku a navíc budou muset bojovat i proti svým bývalým spojencům, kteří jsou nyní ovládáni Červenou královnou…



Český název: Resident Evil: Odveta
Režie: Paul W.S. Anderson
Rok výroby: 2012
Délka: 96 min
Země: Německo / Francie / Kanada / USA

Hrají:
Milla Jovovich...(Alice)
Bingbing Li...(Ada Wong)
Sienna Guillory...(Jill Valentine)
Aryana Engineer...(Becky)
Boris Kodjoe...(Luther West)
Johann Urb...(Leon S. Kennedy)
Michelle Rodriguez...(Rain)
Oded Fehr...(Todd / Carlos)
Shawn Roberts...(Albert Wesker)
...a další


Dlouho jsem uvažoval který díl filmového Resident Evilu označit za vůbec nejhorší, protože většina z nich měla v mých očích naprosto stejnou úroveň a jak se zdá, tak tady máme nejžhavějšího kandidáta. Především pak co se kvality samotného příběhu týče. Anderson tímto scénářem nasadil korunu své fantasii a stupiditě, kterou však jen těžko skousávám. Přijde mi, že se už úplně vykašlal na logiku své díla a pokusil se pouze o jakýsi chaotický slepenec akčních scén, které ovšem už začínají většině diváků lézt krkem. Zvláště když se je neustále snaží vodit za nos, postavy mizí, umírají a zase se objevují, jak se mu to hodí, bez jakékoliv posloupnosti či logice a vždy se na poslední chvíli snaží alespoň na oko zalichotit fandům herní série (když už se vysral na jakoukoliv podobnost, tak tam alespoň na chvíli pleskne nějakou tu postavu).

Navíc má pořád potřebu „poodhalovat“ svou manželku Millu, což už vzhledem k jejímu pokročilému věku taky není žádná sláva. Jo v tom latexovém oblečku byla sice super, ale její ohni - vodě, mrazu i krvi odolný make-up už prostě není IN. A aby tentokrát nesmutnila po jejich dceři, tak jí pro jistotu hodil do scénáře i dceru filmovou. To jen pro to, aby s ní tolik to mateřství necloumalo. Jinak ovšem tahle borka neztratila nic ze své obratnosti a nesmrtelnosti, i když jí byly její schopnosti odebrány. To jen tak pro připomenutí, protože Alice opět přežila tolik útoků a smrtících úderů, že by jí i Chuck Norris a Steven Seagal záviděli.

Navíc viditelně režisérovi docházeli nápady, když se musel uchýlit k opětovnému použití obrovského mutanta s palicí (tentokrát tu máme rovnou dva), jenže opakovaný vtip už není vtipný a už vůbec to nebylo tak působivé jako minule ve vězení. Když k tomu připočítáme i odporně digitální sjezd auta do moskevského metra, bylo vymalováno. Nepomohl tomu ani sexy výstřih Sienny Guillory, hezká tvářička Bingbing Li, toporný Leon S. Kennedy (tedy jeho představitel) či návrat Michelle Rodriguez. Jako celek to totiž dost skřípalo a jediným štěstím pro tento díl, bylo těch několik dobrých akčních pasáží. Což už ovšem začíná být u Residen Evil ohraná písnička, která začíná navíc čím dál tím víc nudit.


Hodnocení:
40% 

Žádné komentáře:

Okomentovat