0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

26. 11. 2017

Resident Evil: The Final Chapter (2016)

Podaří se skutečně zachránit Alice zbytek lidstva a jednou provždy zastavit hlavouny z  Umbrella Corporation…?

Alice opět jakoby zázrakem přežila smrtící útok, tentokrát na Bílý dům a musí se smířit s další zradou Weskera. Po přátelích ani stopy a tak je čas vydat se opět na cestu. Ještě předtím jí však kontaktuje Červená královna, která ji poodhalí kus své i její minulosti. Lidstvu skutečně hrozí úplné vyhynutí, ale nestojí za tím centrální počítač Umbrella Corporation, nýbrž šílený vědec Isaacs a jeho pomocník Wesker. Zmatená Alice dostane za úkol se co nejdříve dostat zpět do Raccoon City – do srdce samotného Úlu, kde zůstal skrytý antivirus, který by dokázal zničit jednou provždy T-virus a zachránit zbytek lidstva. Musí se tam však dostat dřív než Isaacs a Wesker, jenže na její cestě jí opět bude čekat řada překážek, několik nových společníků, zrada i odpovědí na její minulost…



Český název: Resident Evil: Poslední kapitola
Režie: Paul W.S. Anderson
Rok výroby: 2016
Délka: 107 min
Země: Německo / Velká Británie / Francie / Kanada / USA / Austrálie

Hrají:
Milla Jovovich...(Alice / Alicia Marcus)
Ali Larter...(Claire Redfield)
Shawn Roberts...(Wesker)
Iain Glen...(Dr. Isaacs)
Eoin Macken...(Doc)
Fraser James...(Razor)
Ever Anderson...(Červená královna)
...a další


Anderson i zbytek jeho nejvěrnějších diváků si museli nějakou tu dobu počkat, než vznikl „údajně“ poslední díl této série. On se nám totiž „rejža“ rozhodl rozšířit společně s Millou jejich rodinku a tak se muselo čekat, než naše nesmrtelná mlátička dokojí a bude zase schopna schytávat pořádné nakládačky a kosit nemilosrdně své protivníky. Aby trochu vylepšil i rodinný rozpočet, tak obsadil do role hologramu Červené královny i malé Alicie svou prvorozenou dceru Ever – no alespoň jí měli pěkně na očích. Fandou však opět skřípali zuby, jakoby po celou dobu byli nuceni žrát písek, protože začátek s námi opět pěkně „vyjebal“ a my tak přišli o jistě nezapomenutelný boj o Bílý dům. Takže opět zmizelo několik postav, pro které se ve scénáři nenašlo uplatnění a jejich důležitost ve filmové sérii byla opravdu striktní (na rozdíl od té herní). Na to už jsme si ovšem za ty díly tak nějak zvykli.

Anderson však měl tři roky na přemýšlení nad sebou samým a nakonec si vzal alespoň některé výtky diváků a kritiků k srdci. Jelikož v posledních dílech této série udělal z příběhu neskutečný chaos a bordel, že se v tom už nejen divák začal naprosto ztrácet, rozhodl se alespoň trochu objasnit minulost Umbrelly Corporation, hlavní hrdinky i T-viru. Což mu musím přičíst k dobru. Navíc se zde dočkáme opět slušné porce akční podívané, která zvláště v prostřední části nebyla vůbec špatná. Setkání Alice s Isaacsem a následný boj v Raccoon City + úprk do Úlu řadím mezi to nejlepší, co nám tento díl nabídl.

Sice se tu opět objevil přehršel klišé a nelogických scén, ale na podobné kopance jsem si už v této sérii užil tolik, že jsem byl vůči tomu tentokrát imunní. Navíc to jako celek nevypadalo tak debilně, jako tomu bylo v minulém díle. Nechybělo samozřejmě ani několik „srdceryvných“ okamžiků, při kterých někomu možná ukápne nejedna slza, ale já se hlavně těšil na to, že už budu mít tuto sérii za sebou a můžu obrátit svou pozornost na čas zase jinam. Nechce se mi totiž moc věřit, že tohle je opravdu poslední díl. Pokud ano budiž, ale co by Anderson jiného dělal? Tato série se pro mě stala průměrnou záležitostí, nic víc nic míň. Ovšem díky ní jsem dostal chuť si pokud možno sehnat všechny hry a po dlouhé době zase zapařit něco jiného než Assassin's Creed, Gothic či Zaklínače…


Hodnocení:
60%



Žádné komentáře:

Okomentovat