0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

24. 11. 2017

Resident Evil: Afterlife (2010)

Umbrella Corporation ještě neřekla své poslední slovo a ani Alice nevzdává svou cestu za záchranou lidstva a především touží po krvavé odplatě…

Alice dál pokračuje ve své cestě za pomstou a nyní má po svém boku zvrácený výsledek vědeckého výzkumu Umbrelly Corporation – své klony. T-virus zasáhl již celý svět a zbytek nenakažených se vydal hledat spásu na Aljašku, kde se má nacházet bezpečná Arcadia. Alice se mezitím vydává do Tokya, kde se nachází hlavní podzemní středisko Umbrelly a především samotný „boss“ Albert Wesker. Dojde ke krvavému střetu, který skončí zničením celého zařízení, ale Alice přichází o většinu svých nabitých nadlidských schopností. Wesker však z posledních prchá do bezpečí. Alice se tak vydává hledat Arcadii, ale po několika měsících marné snahy, nalezne jen zmatenou Claire, která trpí výpadkem paměti. Společně se tedy vydávají do Los Angeles, kde potkávají několik přeživších, kteří se před nemrtvými zabarikádovali v místní věznici. Kromě nich se zde nachází i Chris Redfield – bratr Claire a na obzoru i samotná Arcadia. Cesta k ní je však plná nástrah a počet společníků Alice začne rapidně řídnout. Navíc ani Wesker ještě neřekl své poslední slovo…



Režie: Paul W.S. Anderson
Rok výroby: 2010
Délka: 97 min
Země: Německo / Velká Británie / Francie / Kanada / USA

Hrají:
Milla Jovovich...(Alice)
Ali Larter...(Claire Redfield)
Wentworth Miller...(Chris Redfield)
Spencer Locke...(K-Mart)
Boris Kodjoe...(Luther)
Shawn Roberts...(Albert Wesker)
Sienna Guillory...(Jill Valentine)
...a další


Anderson se po delší době rozhodl opět usednout do režisérského křesla a hodlal divákům nabídnout pořádnou 3D řežbu. Což samozřejmě množství diváků nadchlo, ale dle pozdějších ohlasů se ukázalo, že to zas tak velká pecka nebyla. Nicméně jak už jsem se přesvědčil u předchozích dílů, tak já asi v této sérii budu pořád „plavat“ proti proudu a názorům lidí, se kterými mám většinou velice podobné názory i hodnocení na dané filmy. Čtyřka v mých očích totiž rozhodně nebyl žádný průser a přestože se zde opět objevila přemíra klišé, já se u ní docela pobavil. Nicméně si nešlo nevšimnout, že inspirací z jiných filmů se to tu opět jen hemžilo a ani tentokrát se hry příliš nedržel.

Nicméně mě potěšila přítomnost známých postav a konečně se ve finále ukázalo, cože se stalo s mou oblíbenkyní Jill Valentine. I když se tam objevila až v úplném závěru a jen na pár okamžiků. Důležitou roli zde však opět kromě Alice hrála i Claire a objevil se i její bratr Chris – další z postav herní série. Toho se ujal můj oblíbenec Wentworth Miller a jak jinak opět musel „utíkat z vězení“. Při pohledu na jeho celu jsem si hned vzpomněl na Hannibala. Režisér však nezapomněl ani na akční stránku svého filmu a divákům nabídl nejednu solidní přestřelku, boje s nemrtvými a hlavně se mi líbila ta pasáž s obřím nemrtvým a jeho palicí na maso. Sice to dost smrdělo Silent Hillem a některé scény „parodovaly“ Matrix, ale to mi ve finále zas až tolik nevadilo. Ve 3D to samozřejmě mělo zcela jiný účinek, než když na to někdo čučí na monitoru.

Afterlife však v mých očích předčil má očekávání a já se u něho bavil o trochu víc, než u předchozího dílu. Samozřejmě si nešlo nevšimnout množství přemrštěných scén a nelogičností, ale na to už si začínám u této série pomalu zvykat. Obdobně to mám i u hlášek či vět, které znám rovněž odjinud „bývala jsem šampionkou v plavání, atd“…, což mnohdy působilo opravdu směšně. Každopádně si z radostí odškrtávám další „položku“ u této série a hurá na další díl.


Hodnocení:
60% 

Žádné komentáře:

Okomentovat