0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

21. 11. 2017

Haunting in Connecticut 2: Ghosts of Georgia, The (2013)

Parazitování na známém jméně se nemusí vždy vyplatit…

Lisa zdědila po své matce „dar/prokletí“ v podobě hrůzných vidin mrtvých, se kterým se není schopna vyrovnat. Těmito schopnostmi jsou obdarovány všechny ženy v rodině, ale ona to nese obzvláště těžce. Zvláště když její malá dcera Heidi začíná mít stejné „příznaky“. I z těchto důvodů se odstěhují společně s manželem do starého domu v Georgii, kde chtějí začít uprostřed lesů nový život. Společnost jim dělá kromě malé Heidi i Lisina sestra Joyce. Netrvá to však dlouho a hrůzné noční můry začnou Lisu sužovat znovu a mnohem intenzivněji. Navíc si Heidi začíná povídat s imaginárním panem Gordym, který jak později zjistí v domě žil před nimi. Andy tomu nepřikládá velkou váhu, ale Lisa i Heidi od té chvíle začnou vídat duchy mrtvých lidí. Jak později zjistí, toto místo má velmi pohnutou minulost a děsivé tajemství, které začne pomalu vyplouvat na povrch…



Český název: Hrůza v Connecticutu 2: Duch Georgie
Režie: Tom Elkins
Rok výroby: 2013
Délka: 100 min
Země: USA

Hrají:
Abigail Spencer...(Lisa Wyrick)
Chad Michael Murray...(Andy Wyrick)
Emily Alyn Lind...(Heidi Wyrick)
Katee Sackhoff...(Joyce)
Grant James...(Gordy)
...a další


Jen před pár hodinami jsem se dodíval na film The Haunting in Connecticut (2009) a přestože se jednalo o dosti průměrnou podívanou, neodolal jsem a sehnal si volné pokračování s podtitulem The Haunting in Connecticut 2: Ghosts of Georgia. Již samotný název sice ve mně vyvolával docela velké rozpaky, ale od Američanů jsem už zvyklý na lecjakou kulišárnu. K mému zklamání se však jedná o klasického „parazita“, jehož tvůrci se jen sprostě snažili přiživit na známém názvu. Oba filmy toho moc společného nemají a navíc se oba odehrávají v naprosto odlišných částech Spojených států. Šlo jen o marketingový tah, přitom stačilo film pojmenovat úplně jinak. I na tento podraz bralo dost diváků zřetel při svém hodnocení, ale já budu hodnotit především kvalitu samotného příběhu (filmu).

Ten je svým způsobem na stejné úrovni jako jeho předchůdce, protože ani jeden z filmů mě nějak závratně neokouzlil. I zde se dočkáme již vyčpělé duchařské zápletky, touze uvězněných duší po svobodě a odplatě a průměrných hereckých výkonů. Navíc mi přišlo, že se zápletka dala v pohodě o polovinu zkrátit, protože tu bylo dost nudných pasáží, které zbytečně zpomalovaly tempo příběhu. Našel jsem zde několik pasáží, které v sobě skrývaly slušnou atmosféru i porci napětí, ale ty se objevily až ke konci filmu. První hodina moc záživná nebyla a těch několik rádoby lekacích scén bylo už tak okoukaných, že jsem měl sto chutí to prostě vypnout.

Otroci, přednosta stanice, preparátor – to vše mělo slibný podtext a prvotní myšlenka o schovávání uprchlých otroků v otrokářské Georgii vypadal slibně, stejně jako stupňující se děsivé vidiny. Jenže vždy po dobrém záblesku nastala další nudná pasáž a tak se to opakovalo pořád dokola. Přitom bylo vidět, že tvůrci měli skutečně několik dobrých nápadů, jen to prostě nebyli schopni stmelit tak, aby to fungovalo jako celek. Což je velká škoda.

Hodnocení:
40% 

Žádné komentáře:

Okomentovat