0-9 (45) A (128) B (183) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

27. 11. 2017

Biohazard: Vendetta (2017)

Chris Redfield a Leon S. Kennedy musí zastavit nebezpečného obchodníka s biologickými zbraněmi dřív, než se mu podaří zamořit celý New York… 

Chris Redfield a speciální komando odletí do Mexika na nebezpečnou misi. Jejich úkolem je dopadnout nebezpečného obchodníka s biologickými zbraněmi Glenna Ariase, který na černém trhu prodává i smrtící A-virus. V jeho sídle však padnou do pasti a jediný Chris jen zázrakem přežije útok zmutovaných nemrtvých, které Arias díky A-viru stvořil. Jeho protivník však prchne a začne se soustředit na další cíl. Tím se má stát město New York, které hodlá zamořit smrtícím plynem a z jeho obyvatel udělat nemrtvou armádu. Chris se proto spojí s agentem Leonem S. Kennedym a doktorkou Rebeccou Chambers, která se snaží vyrobit protilátku na T-virus i nový A-virus. Jenže ještě než stačí cokoliv udělat, jejich protivník udeří jako první. Vypustí plyn, unese Rebeccu a Chris s Leonem mají jen velmi krátký čas na to, aby svou kamarádku osvobodili a našli protilátku…



Český název: Resident Evil: Vendeta
Režie: Takanori Tsujimoto
Rok výroby: 2017
Délka: 97 min
Země: Japonsko
Alternativní název: Resident Evil: Vendetta

Hrají (hlasy):
Kevin Dorman...(Chris Redfield)
Matthew Mercer...(Leon S. Kennedy)
Erin Cahill...(Rebecca Chambers)
John DeMita...(Glenn Arias)
Fred Tatasciore...(Diego Gomez)
Cristina Valenzuela...(Maria Gomez)
...a další


Capcom si stejně jako Anderson dali se svým dalším přírůstkem pěkně na čas, ale u nich se to dá prominout, protože se převážně věnovali tvorbě dalších dílů v herní sérii. Navíc se mnohem intenzivněji věnují svým vytvořeným postavám, které jen tak ledabyle neodsunují na druhou kolej, jako tomu bylo u filmové série Resident Evil. Tentokrát se diváci kromě Leona dočkají i další důležité postavy Chrise Redfielda. Ten se sice objevil i ve filmu Resident Evil – Afterlife (2010), kde jej ztvárnil můj oblíbenec Wentworth Miller, ale zde ho Paul W.S. Anderson nedokázal nějak efektivněji využít. Hlavní postava her: Resident Evil Code: Veronica, Resident Evil: The Umbrella Chronicles, Resident Evil 5, Resident Evil: Revelations, Resident Evil 6 a objevil se i v jedné z kampaní Resident Evil 7: Biohazard.

Japonci stejně jako u předchozích dílů Biohazard: Degeneration a Biohazard: Damnation dokázali kromě zajímavého příběhu vytvořit i slušnou dávku atmosféry, která sebou kromě porce napětí přináší i velice zdařilou animaci. Osobně jsem větším fandou animované série, nežli té filmové. I díky ní jsem se rozhodl, že se přece jenom pokusím získat většinu her Resident Evil, přestože žádný velký „pařmen“ nejsem a nemám na to ani moc čas. Tentokrát jsem si dokázal užít příběh hned od první minuty, protože se na nás valí jedna akce za druhou. Nemrtví i nejrůznější mutanti na sebe nenechají dlouho čekat a hlavně to pěkně odsýpalo.

Vzhledem k probíhajícímu ději však musí lehce zkritizovat závěr, protože ten už mě tolik neokouzlil. Přemrštěný finální souboj a kupící se nelogičnosti zřejmě neuniknout vaší pozornosti stejně jako té mé. Přestřelka mezi Chrisem a Ariasem na střeše mrakodrapu byla spíše než zábavnou akční jízdou pěkně trapná a i z toho důvodu budu strhávat nějaké ty bodíky. I tak však pro mne Biohazard: Vendetta zůstává lehce nadprůměrnou podívanou, kterou jsem určitě neviděl naposledy a už teď se těším na další díl.


Hodnocení:
60%

Žádné komentáře:

Okomentovat