0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

24. 11. 2017

Biohazard: Degeneration (2008)

Leon S. Kennedy a Claire Redfield se v této japonské animované verzi pokusí zastavit šíření smrtelně nebezpečného virusu a zároveň i odhalit ty, kteří stojí za jeho vznikem…  

Ani sedm let po zničení Raccoon City se nepodařilo zničit smrtící T-virus, který se začal postupně šířit napříč celým světem. Jeho odhalení však vedlo k postupnému „zničení“ Umbrelly Corporation, což však bylo jen na oko. Nejvyšší představitelé této korporace se své další vědecké výzkumy rozhodli provádět pod záštitou jiných firem a společností a jednou z nich je i WilPharma. O tom však zatím nemá nikdo ani tušení. Až do osudného dne kdy se na letišti Harvardville zřítí letadlo s nakaženými a virus se roznese mezi lidi, kteří se tam ten den nacházeli. Několika šťastlivcům se však podařilo dostat ze spárů nemrtvých, zabarikádovali se a čekají na pomoc. Mezi nimi je kromě senátora Davise i Claire Redfieldová, která přežila události v Raccoon City. Na pomoc se jim vydává tříčlenný tým pod vedením agenta Leona S. Kennedyho. Záchranná mise se však neobejde bez komplikací a navíc se ukáže, že existuje další nebezpečný G-virus. Jenže o ten má zájem i terorista Curtis Miller, který ho hodlá vypustit do světa, pokud nebudou veřejnosti odhaleni všichni viníci, kteří se na jeho vytvoření podíleli…



Český název: Resident Evil: Rozklad
Režie: Makoto Kamiya
Rok výroby: 2008
Délka: 96 min
Země: Japonsko
Alternativní název: Resident Evil: Degeneration

Hrají (hlasy):
Paul Mercier...(Leon S. Kennedy)
Laura Bailey...(Angela Miller)
Alyson Court...(Claire Redfield)
Crispin Freeman...(Frederic Downing)
Michael Sorich...(senátor Ron Davis)
Roger Craig Smith...(Curtis Miller)
...a další


Společnost Capcom stvořila hru Resident Evil a ještě před souhlasem s natáčením filmové série s Millou Jovovich, uvedla krátký 3D animovaný kousek pod názvem Biohazard 4D-Executer (2000). Paul W. S. Anderson se však herního Resident Evilu (originální název Biohazard) příliš nedržel a pojal svou sérii po svém. Na svou stranu si sice získal řadu příznivců, ale skalní fandové hry mu to dost často vyčítali. Zřejmě i proto se nakonec lidé v Capcomu rozhodli, že natočí vlastní animovanou sérii, která s tou filmovou nemá rovněž skoro nic společného, ale za to se v ní objeví řada důležitých postav ze hry. I díky tomu mají diváci šanci shlédnout své oblíbence Leona a Claire pěkně v akci. A že se rozhodně bylo na co dívat.

Animace byla zdařilá, nechybí ani slušná atmosféra a samozřejmě se nezapomnělo na solidní dávku akce. I tentokrát zde hrají důležitou roli nemrtví a samotný smrtící virus, ale příběh je okořeněn i rozvíjející se vztahy mezi hlavními postavami. Což bylo dobře, ale na můj vkus to místy Japonci zbytečně přeháněli. Naštěstí hlavní doménou je i zde především masakr zombíků, jejichž řady díky jedinému kousnutí rostou doslova raketovou rychlostí. I zde jsem však narazil na několik situací, které byly hodně přitažené za vlasy, jiné nezáživné, ale obdobně tomu bylo i u filmů s Millou. Takže si myslím, že jak filmová tak animovaná série si nemají po této stránce co vyčítat.

Pokud jste tedy fandové herní série a máte rádi i tu filmovou, neměli byste si nechat ujít ani tu animovanou. Je sice pravda že Ali Larter je přitažlivější než její „kreslená“ konkurentka, ale co se charakteristik jednotlivých postav týče, tak jsem si po této stránce u Degeneration stěžovat nemohl. Navíc jsem tuto změnu uvítal a rád si dal od Andersona a především jeho až příliš bujaré scenáristické fantazie na chvíli oddych. 

Hodnocení:
60%

Žádné komentáře:

Okomentovat