0-9 (45) A (127) B (183) C (178) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (140) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (57) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

25. 11. 2017

Biohazard: Damnation (2012)

Leon se tentokrát vydává do jedné ze zemí bývalého východního bloku, aby zde prošetřil zvěsti o používání biologických zbraní, které mou být předzvěstí obrovské katastrofy…

Agent Kennedy je odvolán z dovolené a poslán na tajnou misi do malé země bývalého východního bloku. Ještě než se však stačí pustit do práce, je z mise odvolán. On však odmítne uposlechnout rozkazy nadřízených a pouští se do pátrání na vlastní pěst. Hodlá totiž prošetřit zvěsti o tom, že ve válce mezi armádou a povstalci se používají biologické zbraně. Což se následně potvrdí přítomností mutantů a lidí ovládaných hrozivým parazitem „Plagou“. Navíc se na místě objevuje i Ada Wong, která Leona varuje před nebezpečím, které se skrývá za oponou válečné zóny. Čisté svědomí totiž nemají jen povstalci, ale i armáda v čele s presidentkou Belikovou…



Český název: Resident Evil: Zatracení
Režie: Makoto Kamiya
Rok výroby: 2012
Délka: 100 min
Země: Japonsko
Alternativní název: Resident Evil: Damnation

Hrají (hlasy):
Matthew Mercer...(Leon S. Kennedy)
Courtenay Taylor...(Ada Wong)
Wendee Lee...(Svetlana Belikova)
Dave Wittenberg...(Buddy)
Val Tasso...(JD)
...a další


Capcom rozhodně nezahálí a to jak co se herní série Resident Evil týče, tak i té animované (Biohazard). Po krátkometrážním snímku Biohazard 4D: Executer (2000) který vše odstartoval, přišel na řadu Biohazard: Degeneration (2008). No a v době kdy si diváci velice oblíbili 3D (a nejen animaci) přišli s dalším volným příběhem, v němž hraje důležitou roli jedna z postav herní série – Leon S. Kennedy. Toho až do Resident Evil: Retribution (Odplata) režisér filmové série Paul W.S. Anderson přehlížel. On se stejně moc herní předlohy nedržel, takže si z toho těžkou hlavu rozhodně nedělal.

Japonci našeho hrdinu tentokrát vrhnou do občanské války ve fiktivní zemi, kdy se povstalci označení vládou za teroristy snaží bojovat za svobodu i za pomocí hrozivé biologické zbraně. Jenže ani vláda nemá čisté svědomí a Leon brzy pochopí, že stojí uprostřed biologické hrozby obrovských rozměrů, špinavé politiky a bláznivé ideologie. Nebýt jeho výcviku, pověstného štěstí a shody náhod, byl by z toho tentokrát rozhodně se zdravou kůží nevyvázl. To vše je nám nabídnuto ve 3D animaci, kterou si diváci samozřejmě nejvíce vychutnají díky 3D televizi. Nemusí však smutnit ani ti, kteří si to pustí jen na své PC. Přijdou sice o část zábavy, ale i tak je tento příběh docela poutavý.

Nechybí v něm slušná atmosféra, akční pasáže ani vygradované finále. Dojde i na city a ukáže se, že i z nepřátel se můžou stát přátelé v boji o přežití. Samozřejmě se zde dočkáme i několika trefných hlášek, odkazů na herní sérii a diváci by si neměli nechat ujít video, které se objeví během závěrečných titulek. Jen škoda, že první polovina filmu není tak záživná jako ta druhá.

Hodnocení:
50% 

Žádné komentáře:

Okomentovat