0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

19. 11. 2017

976-Evil II (1992)

Ďábelská linka 666 je opět v provozu a čeká na své další oběti…

Obyvatelé malého kalifornského městečka jsou zdrceni několika brutálními vraždami mladých dívek. Hlavním podezřelým se stává děkan zdejší univerzity pan Grubeck, který díky očitému svědkovi skončí za mřížemi. Nikdo však nemá ani tušení, že děkan díky svému propojení s ďábelskou linkou 666 a pánem temnot získal zvláštní schopnosti. Dokáže se astrálně odpoutat od svého lidského těla a páchat další vraždy. Mrtvých přibývá, policie je zoufalá a jediná kdo má podezření je dívka Robin, která ve svých děsivých vidinách vidí hrůzné skutky, jenž Grubeck napáchal, nebo má v plánu uskutečnit. Nikdo jí však nevěří. Tedy kromě Spikea, který se ve městě zjevil na svém motocyklu a jenž má s ďábelskou linkou vlastní zkušenosti…



Český název: Astrální faktor - Znovu předvolba 976
Režie: Jim Wynorski
Rok výroby: 1992
Délka: 93 min
Země: USA

Hrají:
Debbie James...(Robin)
Patrick O'Bryan...(Spike)
René Assa...(Grubeck)
Leslie Ryan...(Paula)
Philip McKeon...(Taylor)
...a další


V roce 1989 se Robert Englund představitel filmového Freddyho rozhodl ukázat divákům, že není jen výborným hercem, ale že dokáže natočit i slušný hororový film. Sice to možná nedopadlo přesně podle jeho představ, ale podařilo se mu přece jenom stvořit alespoň průměrnou podívanou, která mě docela oslovila. Osobně však nechápu, proč kývl zrovna na nabídku Jima Wynorskiho, který chtěl mermomocí natočit volné pokračování. Wynorski nikdy nepatřil mezi příliš úspěšné režiséry, ale na začátku své kariéry alespoň natočil několik zajímavých filmů. Poslední dobou však kvalita jeho kousků spadla až pod hranicí průměru.

Jeho záliba v lascivních tricích a nahotě se samozřejmě projevila i zde a to hned od prvních minut. Bohužel kvalita scénáře už tak dobrá nebyla a na rozdíl od prvního dílu jsem měl dojem, že ho sepsal buďto dost prostoduchý jedinec, nebo se stal výplodem těžce prokalené noci. Místy to nedávalo hlavu ani patu, místy to bylo neskutečně trapné, ale i zde se dalo narazit na několik alespoň trochu slibných situací, při kterých se divák i malinko pobaví. Asi nejvíce mě potěšila přítomnost Spikea – postavy která hrála důležitou roli i v prvním díle. Opět se jí ujal Patrick O'Bryan a opět byla pěkně praštěná. Hlavní hrdinka zase docela sexy, takže se to docela vyrovnalo.

Atmosféra však jako taková moc hororové kvality nepobrala. Objevilo se tu sice několik mrtvol, ale za celou dobu jsem tu nenarazil na jedinou vraždu, kterou bych mohl nějak výrazněji vyzdvihnout. Ano, krve tu bylo dost, Wynorski se snažil vnést do svého díla i trochu brutality (scéna s kamiónem a svědkem), ale vždy šlo jen o kratičké záblesky v jinak dosti šedém oparu podprůměrnosti. Jednička byla prostě lepší a to po všech stránkách! Navíc si nešlo nevšimnout, že většina postav a to převážně v řadách policie se chovala jako naprostí dementi. Ale tak divák se u toho alespoň párkrát zasměje, i když to asi nebylo zrovna v plánu…

Hodnocení:
40%

Žádné komentáře:

Okomentovat