0-9 (45) A (128) B (183) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

25. 10. 2017

Poultrygeist: Night of the Chicken Dead (2006)

TROMA a jejich další morbidní podívaná, plná sraček, mrtvých kuřat a pořádně ujetých postav.  

V městečku Tromaville právě probíhá demonstrace několika desítek obyvatel kvůli chystanému otevření fastfoodu řetězce American Chicken Bunker. Chudáci kuřata nejsou však hlavním důvodem této akce, jde především o to, že majitel Generál Lee Roy nechal zbudovat pobočku na místě, kde odnepaměti stálo staré indiánské pohřebiště. Zrovna v tu dobu se do rodného města vrací mladík Arbie, který chtěl navštívit své oblíbené místo, kde získal své první sexuální zkušenosti. No a co čert nechtěl, jednou z protestujících aktivistek je i jeho bývalá láska Wendy, ze které se stala lesbička. To Arbieho nakrkne natolik, že se nechá ve fastfoodu zaměstnat, jen aby jí naštval. Velmi záhy však zjišťuje, že nová práce rozhodně nebude procházkou růžovým sadem. Zdejší dodržování hygienických postupů i kvalita potravin (zvláště pak kuřecího masa a vajíček) je velice pofidérní. O nejrůznějších úchylkách většiny zaměstnanců nemluvě a tak bylo jen otázkou času, než se něco posere. Rozzlobený duch tohoto místa se rozhodl dát milovníkům kuřecích stehýnek a křidélek pořádnou lekci a tak se mrtvá kuřata probouzí zpět k životu a rozpoutávají krvavý masakr…



Český festivalový název: Noc drůbežích mrtvol
Režie: Lloyd Kaufman
Rok výroby: 2006
Délka: 103 min
Země: USA

Hrají:
Jason Yachanin...(Arbie)
Kate Graham...(Wendy)
Allyson Sereboff...(Micki)
Robin L. Watkins...(General Lee Roy)
Rose Ghavami...(Humus)
Caleb Emerson...(Carl Jr.)
...a další


Společnost Troma a většina jejich filmů je určena převážně (nebo hlavně) pro ty diváky, kteří mají rádi fekální humor plný sraček, morbidních situací, bizarních postav a hlavně ujetého gore. Což je přesně můj případ a i proto mám kousky od TROMY tak rád. Lloyd Kaufman je pro mě opravdu frajer, který i z hovna (v tomto případě pořádného gejzíru fekálií) dokáže udělat nezapomenutelný zážitek. Lámat si hlavu nad kvalitou scénáře – potažmo celého obsahu tohoto filmu je zbytečná ztráta času, protože tohle prostě jen tak někdo nenatočí a hlavně Kaufman rozhodně netočí své filmy pro peníze, ale pro uspokojení svých bizarních choutek.

Černá komedie, hororový muzikál, splatter – opravdu vzorový příklad (směsice) ujeté podívané zaútočí na bránici každého fandy této zvrácené show, která nemá absolutně žádné zábrany a především jejím úkolem bylo udělat si legraci z fastfoodů, které jak jistě všichni víme, jsou z hygienou i kvalitou svých produktů dost často opravdu na štíru. Vyserme se ale na morální hledisko, protože já si tenhle film užíval hlavně díky všem těm sračkám, které na nás doslova stříkají ze všech stran, pěkně ujetým postávám, jejich úchylkám a především již několikrát zmíněné bizarnosti tohoto filmu jako celku.

Samozřejmě nesmí chybět ani nahota, která je zde navíc dobře propojená právě s muzikálovou vložkou. Kaufman umí skutečně slušně zpívat – to jsem až doteď netušil. Nasraná kuřata sice vypadají dost pochybně, ale svůj morbidní účel splnili. No a gore? Zařadit ho do nějaké kategorie prostě nejde – tohle je prostě TROMA a ta má svou vlastní stupnici kvality. Pokud bych tohle měl hodnotit jako neposkvrněný divák, který od nich nikdy nic neviděl, asi bych tomu vlepil ODPAD a označil to za nehoráznou sračku, ale jelikož já tuhle zvrhlou podívanou miluju, nemůžu prostě jinak než tomu pořádně „osolit“ procentuální ohodnocení. 


Hodnocení:
70%

Žádné komentáře:

Okomentovat