0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

13. 10. 2017

Paranormal Activity: Ghost Dimension, The (2015)

Nadešel tvůj čas Tobi…

Herní vývojář Ryan se přestěhoval se svou manželkou Emily a jejich dcerkou Leilou z New Yorku do Kalifornie. Koupili si pěkný dům, ale moc klidu si neužijí ani zde. Ryanův bratr Mike se totiž právě rozešel se svou přítelkyní a nemá kde bydlet. A aby toho nebylo málo, na pár dní za nimi přijela i jejich kamarádka Skyler. Během zabydlování nalezne Mike krabici po předchozích majitelích, která obsahuje nejen starou videokameru, ale i několik videokazet. Zvědavý Ryan je samozřejmě, musí co nejrychleji shlédnout, ale velmi záhy pochopí, že udělal nejhorší chybu ve svém životě. Na páscích jsou totiž zachyceny sestry Katie a Kristi, které na tomto místě žili před zhruba dvaceti lety. Navíc to vypadá, jakoby obě děvčata reagovala na to, co se právě děje v přítomnosti. ZLO totiž nikdy nespí a tak když si malá Leila začne vykládat se svým imaginárním přítelem Tobim, nastávají i pro tuto rodinu krušné časy. Tobi již nadále totiž nechce býti pouze zlověstnou ektoplazmou…



Český název: Paranormal Activity: Jiný rozměr
Režie: Gregory Plotkin
Rok výroby: 2015
Délka: 88 min
Země: USA

Hrají:
Chris J. Murray...(Ryan)
Brit Shaw...(Emily)
Ivy George...(Leila)
Olivia Taylor Dudley...(Skyler)
Dan Gill...(Mike)
Mark Steger...(Tobi)
...a další


Je až k nevíře, že z něčeho takového jako je Paranormal Activity se snad stala další nekonečná série a ještě navíc každý díl vydělal svým tvůrcům nehorázné peníze. Tentokrát se rozhodl namastit si kapsu Gregory Plotkin, který měl od druhého dílu na starosti střih. Christopher Landon již zřejmě neměl dost inspirace k sesmolení dalšího scénáře a tak proběhla změna i na tomto postu a jeho maličkost vystřídala hned čtveřice scénáristů. No a že by to byla změna k lepšímu, se zrovna říci nedá. Téhle sérii už totiž nepomůže ani svěcená voda, natož zhmotněný démon Tobi.

Co se týká kvality, tak tento díl skvěle zapadl do podprůměru svých předchůdců, takže žádné velké fanfáry neočekávejte! Děj nám nabídne další nešťastnou rodinku, která byla předurčena k teroru nadpřirozených sil a přestože se zde značně přitvrdilo, tak nevím, zda digitální para teror byl zrovna to pravé ořechové. Několik lekaček tu sice proběhne, ale že by se rozpoutala nějaká atmosférická bouře – tak to ani omylem. Již značně vyčpělý příběh nám přesto nabídne jistou spojitost s předchozími událostmi a to díky starým videokazetám. Což se mi asi jako jediné líbilo i fakt, že se opět dozvíme několik novinek ohledně tajemného Tobiho.

Ten má prostě na debilní rodinky skvělý čuch a docela se divím, že mu trvalo tak dlouho, než uskutečnil všechny své plány. Nevím však, jestli bylo jeho zhmotnění zrovna tou nejlepší volbou. To už však záleží na posouzení každého z vás. Mám jen velké obavy, že tato série jen tak rychle neskončí.


Hodnocení:
40% 



Žádné komentáře:

Okomentovat