0-9 (45) A (127) B (183) C (178) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (140) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (57) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

28. 10. 2017

616: Paranormal Incident (2013)

Bývalá věznice Woodburrow a její děsivé tajemství bude tvrdý oříšek i pro speciální tým FBI.

FBI pošle speciální tým pod vedením agenta Wattse do bývalé věznice Woodburrow, která byla svého času plná psychicky narušených kriminálníků a vrahů. Nyní je již budova v katastrofickém stavu, ale podle posledních zvěstí se v ní vyskytli paranormální jevy. Tým má vše prošetřit a budovu zajistit, před její plánovanou demolicí. Zpočátku se zdá, že půjde jen o další rutinní akci, ale když je v jedné z místností nalezena neznámá žena, která se chová velice podivně, nastávají nečekané komplikace. Členové týmu jsou podrobeni kruté zkoušce svého strachu a co je horší, jeden po druhém začnou za podivných okolností umírat…



Režie: David Chirchirillo
Rok výroby: 2013
Délka: 90 min
Země: USA

Hrají:
Thomas Downey...(Watts)
Jennefer Folsom...(Decker)
Rib Hillis...(Freeman)
Eve Mauro...(Emma)
Adrian Kirk...(Pepper)
Kylie Johnson...(Roxy)
...a další


Tenhle měsíc jsem se rozhodl věnovat svou pozornost především filmům s paranormálním obsahem a tak mi v hledáčku uvízl i tento nepříliš známý kousek. Tomu že ho moc lidí nezná, se vůbec nedivím, protože jde o naprosto zbytečnou záležitost. Společnost Marquis Productions byla do této doby pro mne velkou neznámou, ale po své první zkušenosti s ni, si ji zařadím hned vedle takových „velikánů“ jako jsou Syfy, Asylum či Nu Image. Což samozřejmě znamená, že produkuje jednu céčkovou záležitost za druhou a její filmy opravdu moc kvality nepobrali.

Příběh samotný by ještě nebyl tou největší kaňkou na celé této záležitosti, sic je tuctový a absolutně neoriginální, ale dalo se tu narazit na několik zajímavých situací. Převážně pak v momentech, kdy jednotlivé postavy čelily svému strachu a nejhorším nočním můrám. Jenže hlavním problém zde je otřesná kamera/kamery. Místy z toho neskutečně boleli oči, roztřepané a často rozostřené záběry byli dost nepřehledné a do toho všeho ještě musím započítat i naprosto chaotický střih. Vizuální hnus a nezkušenost režiséra – to byl hlavní kámen úrazu. David Chirchirillo se možná dokázal uplatnit jako scénárista, ale coby režisér už v žádném případě.

Snaha zamaskovat nedostatky nahotou, několika rádoby lekacími scénami a gumovým gore se tak naprosto minula účinkem. Když k tomu připočítám i absenci potřebné atmosféry, minimum náznaků napětí a viditelné nelogické kiksy, měl jsem po zbytek dne po náladě. Tohle má do průměru hodně daleko.


Hodnocení:
20% 

Žádné komentáře:

Okomentovat