0-9 (45) A (128) B (183) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

12. 9. 2017

Terrordactyl (2016)

Měli už dávno vyhynout, oni však čekali ve vesmíru na druhou šanci a ta přišla právě teď!

Lars a Jonas se živí jako zahradníci. Práce jim však moc nevynáší a navíc oba nejsou zrovna spokojeni se svým životem. Zvláště pak nesmělý Jonas, který je již nějaký čas zahleděný do pohledné servírky Candice. Jednoho večera se v televizi objeví zpráva, že blízko L. A. mají dopadnout úlomky meteoritů. Candice během rozhovoru s Jonasem prohlásí, že za takový meteorit by mohla být spousta peněz a tak se mladíkovi zrodí v hlavě nápad, jak by mohl se svým parťákem rychle zbohatnout a navíc získat srdce své tajné lásky. Společně s Larsem se tedy vydávají hledat úlomky meteoritu a skutečně se jim podaří „něco“ najít. Oba jsou z toho tak rozjaření, že si nevšimnou blížícího se nebezpečí. Místo meteoritů se totiž na Zemi dostalo obrovské hejno agresivních Terrordactylů, kteří začnou okamžitě pustošit celé L. A.



Český název: Invaze terordaktylů
Režie: Don Bitters III, Geoff Reisner
Rok výroby: 2016
Délka: 95 min
Země: USA

Hrají:
Jason Tobias...(Jonas)
Christopher John Jennings...(Lars)
Candice Nunes...(Candice)
Jack E. Curenton...(Sampson)
Bianca Haase...(Valerie)
...a další


Jedná se sice další céčkovou podívanou, ale tentokrát si dovolím tvrdit, že je to docela zábavná komedie s prvky černého humoru. Poslední dobou se na nás ze všech stran valili zástupy brakových monster filmů plných přerostlých krokodýlů, žraloků, chobotnic a hadů, ale 3rd Films se rozhodli jít proti proudu a nabídnout divákům poněkud odlišnější podívanou. Za což jsem jim vděčný, protože jsem se u tohoto kousku dokázal pěkně odreagovat.

Ani jeden z hlavních hrdinů není žádný novodobý „Rambo“, ale spíše jde o dva obyčejné chlápky, kteří ač jsou dobráci, neprožívají zrovna šťastný život. Pití piva a koukání na pěkné ženské je jejich jedinou zábavou (hlavně pro Jonase). Jejich protipólem je bývalý voják a prvotřídní ochlasta Sampson, který v tomto příběhu hraje rovněž velice důležitou roli. Spíše než jeho vymyšlené historky mě dokázal rozesmát jeho arzenál zbraní, ale tak v Amerika je země neomezených možností. No a aby byla parta kompletní tak tu máme pohlednou servírku a její spolubydlící, která ráda platí vše v „naturáliích“. Velice zvláštní skupina postav, ale kupodivu mi jejich charakteristika vůbec nepřekážela a vyloženě mi nikdo z nich nevadil. Navíc jsem se díky nim i nejednou slušně zasmál.

O něco horší už to bylo s digitálními efekty, které se bohužel moc nepovedli. CGI létající Terrordactylové nevypadali sice vyloženě katastrofálně, ale na vymazlené dinosaury z Jurského parku rovnou zapomeňte. Přesto však měli jisté kouzlo, díky kterému jsem si ty parchanty i celkem oblíbil. Zvláště pak ve zlomyslných situacích, ve kterých se tu a tam objevili. On ten černý humor se táhne napříč celým filmem a nevyhnul se ani jim. Terrordactyl tak na rozdíl od mnoha jiných „monster“ filmů splnil mé očekávání. To sice nebylo moc velké, ale rozhodně neodcházím zklamán. Pobavil jsem se u toho, odpočinul si a zároveň neodcházím nikterak zhnusen. 

Hodnocení:
50%

Žádné komentáře:

Okomentovat