0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

30. 9. 2017

Shark Swarm (2008)

Více než 160. minutová nálož céčkové podívané, která má do pořádného žraločího kousku hodně daleko…

Movitý Hamilton Lux se rozhodl proměnit přímořské městečko Full Moon Bay v luxusní rezidenci a začal skupovat pozemky od místních obyvatel. Většina z nich jsou totiž jen chudí rybáři, kteří již řadu týdnů nechytili ani jednu rybu. Nikdo z nich nemá totiž ani tušení, že Lux nechal záměrně zamořit zdejší vodu nebezpečným toxinem, který zahubil většinu podmořského života, aby tak rychleji dosáhl svého. Jediný kdo mu dělá problémy, je Daniel Wilder, který odmítá prodat své pozemky. Záhy se však ukáže, že tvrdohlavý rybář a jeho rodina jsou jen malou překážkou oproti tomu, co se na Full Moon Bay chystá udeřit z moře. Nebezpečné chemikálie totiž sice dokázali vyhubit většinu ryb, ale to už neplatí o žralocích. Toxin v nich „jen“ vyvolal mnohem větší agresivitu a tak když nejsou v moři ryby, stal se pro ně člověk vítanou změnou jejich jídelníčku…



Český název: Invaze žraloků
Režie: James A. Contner
Rok výroby: 2008
Délka: 164 min
Země: USA

Hrají:
John Schneider...(Daniel Wilder)
Daryl Hannah...(Brook Wilder)
Mimi Michaels...(Kim Wilder)
Roark Critchlow...(profesor Phillip Wilder)
Heather McComb...(Amy Zuckerman)
Armand Assante...(Hamilton Lux)
...a další


Co se hororů se zvířecí tématikou týče, tak jim věnuji docela velkou pozornost a asi ani nespočítám, na kolik jsem už napsal recenze. Především pak na ty, kde figurují žraloci. Tomuto kousku jsem se však již několik měsíců záměrně vyhýbal, protože mě odrazovala ta přepálená stopáž. Televizní film s více než 160 minutami – hrůzostrašná kombinace. Nakonec jsem ale stejně neodolal. Mrzké procentuální hodnocení na CSFD (12%) bylo jasným varováním, že ani tentokrát nepůjde o žádný klenot. I tento kousek je součástí Maneater Series. Čelisti tak opět zůstaly nepřekonány, ale zato se céčkové braky dočkali dalšího přírůstku do své početné skupiny.

Asi největší ránu do palice by si zasloužili samotní scénáristé. Vzhledem k tomu že na to byli dva, si mohli dát alespoň trochu práce s vymyšlením nějaké originální zápletky. Místo toho se dočkáme dlouhatánské nudy, která navíc postrádá logiku a při většině scén bude divák jen nevěřícně zírat na obrazovku. Obětí je tu sice opravdu celá kupa (pomalu jsem se začal bát, že žraloci sežerou celé městečko a nikdo si toho za celou dobu ani nevšimne), nicméně ty nikomu nechybí a navíc většina z nich je na stejné brdo. Což se nakonec ukázalo býti ještě únavnější, než debilita jednotlivých postav.

Osobně moc nechápu účast značně opuchlé Daryl Hannah, kterou jsem málem ani nepoznal. Nejen že vypadala hrozně, ale svůj talent asi nechala doma pod postelí. John Schneider je už pomalu stálice v podobných paskvilech, ale nejvíce mě šokovala přítomnost F. Murraye Abrahama. Tohoto herce jsem si vždycky vážil, ale zřejmě i on měl určité období, kdy o pořádnou roli nezavadil a tak musel přijmout i takové nabídky. Shark Swarm totiž není jediným céčkem, ve kterém se objevil. Invaze žraloků tak v žádném případě nebude nikdy patřit mezi filmy, které bych snad někomu doporučoval. Pokud však máte problémy se spaním, tak u téhle stopáže to zalomíte určitě. 

Hodnocení:
20%


Žádné komentáře:

Okomentovat