0-9 (45) A (127) B (183) C (178) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (140) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (57) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

12. 9. 2017

Roboshark (2015)

Mimozemská sonda skončí v útrobách velkého bílého žraloka a hned je další bizarní film na světě… 

Mimozemská loď vyšle na Zemi svou sondu, která spadne do vod oceánu. Zde zaujme pozornost velkého bílého žraloka a záhy skončí v jeho útrobách. Následně proběhne jeho přeměna v robotické monstrum, které se vydá k pobřeží Seattlu. Následně jsou v okolí hlášeny výpadky a poruchy vodovodního systému, který vede napříč celým městem. Rick, který má vše na starosti si zpočátku s nenadálou situací neví rady, ale když se na scéně objeví námořnictvo, je jasné, že nepůjde jen o vadné potrubí. Toho si je vědoma i jeho žena Trish, která pracuje jako „rosnička“ pro jednu z místních televizí. Ta se společně se svým týmem ocitá v přímé konfrontaci s nebezpečným monstrem, které začne postupně ničit celé město. Trish vycítí příležitost natočit velkou reportáž a tak se i přes zákaz svého nadřízeného i manžela vydává po stopách „plechového zabijáka“…



Režie: Jeffery Scott Lando
Rok výroby: 2015
Délka: 90 min
Země: Kanada / Bulharsko

Hrají:
Matt Rippy...(Rick)
Alexis Peterman...(Trish)
Vanessa Grasse...(Melody)
Isaac Haig...(Louie)
Nigel Barber...(Admirál Black)
Laura Dale...(Veronica)
...a další


Společnost UFO Films ráda spolupracuje s nechvalně proslulou Syfy a již několikrát jí zásobovala svými céčkovými produkty. Roboshark sice není pokračováním Robocroca (2013), ale oba filmy toho mají mnoho společného. Především jsou určeni pro skalní fandy brakové zábavy, které se většina normálních filmových „konzumentů“ vyhýbá obrovským obloukem. Podobně jako Sharknado se snaží i Roboshark především zaujmout svým humorným pojetím (což dá opravdu velkou fušku, zvláště protože digitální efekty jsou na velice bídné úrovni), ale dá se zde skutečně narazit na několik situací, u kterých jsem se dokázal i nenuceně zasmát.

Příběh jako takový je však jen další Landova fantasmagorie, který se kromě scénáře ujal i samotného režírování. Ty, kteří poctivě sledují všechny ty zvířecí ultra levné céčka, už asi jen máloco překvapí, ale občas je až k nevíře, co dokáže vymyslet „chorá hlava“ scénáristy. Tím pádem je vám však snad jasné, že děsivé atmosféry se tu zcela určitě nedočkáte. Mohli byste si však ublížit neustálým ťukáním na čelo nad absurditou celé zápletky.  Na druhou stranu je však potřeba říci, že film jako takový se nebere vážně ani sám o sobě a spíše mi připomínal parodii na filmy mu podobné.

Po komediální stránce jsem tu však narazil na několik momentů, které mě skutečně dokázali rozesmát. Ať už svou bizarností, nebo šlo o nějakou trefnou hlášku. Těch tu bylo hned několik. Navíc jak nám závěr napověděl, ještě by nemusel být konec…

Hodnocení:
30%



Žádné komentáře:

Okomentovat