0-9 (45) A (128) B (183) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

11. 9. 2017

Robocroc (2013)

Šestimetrová krokodýlí samice se stane nedobrovolným hostitelem tajné vojenské nanotechnologie, což z ní udělá ještě nebezpečnějšího predátora…

Americká armáda hodlá otestovat nejnovější nanotechnologii, kterou vyšle v raketě do vesmíru. Jenže krátce po startu nastanou komplikace. Dojde k výbuchu a nebezpečný náklad skončí uprostřed zoologické zahrady. Přesněji v blízkosti šestimetrové krokodýlí samice Stelly, která s ním záhy přijde do kontaktu. Z již tak nebezpečného predátora se záhy stane téměř nezničitelný stroj na zabíjení, který rozpoutá krvavou lázeň nejen v ZOO, ale i nedalekém aquaparku…



Režie: Arthur Sinclair
Rok výroby: 2013
Délka: 77 min
Země: USA

Hrají:
Corin Nemec...(Duffy)
Lisa McAllister...(Jane)
Jackson Bews...(Rob)
Florence Brudenell-Bruce...(Sydney)
Dee Wallace...(Riley)
Steven Hartley...(Montgomery)
...a další


Asi nikoho nepřekvapí, že tento televizní céčkový film pochází z bohaté distribuce Syfy, která se přímo vyžívá v obohacování scifi-hororové scény nejbizarnějšími kousky určenými převážně pro své věrné diváky. Už před nějakou dobou jsem zcela kapituloval nad stupiditou jednotlivých scénářů a špatností CGI efektů. Pokud totiž divák hledá kvalitu, měl by podobně laděné filmy zcela ignorovat. Pokud se však chce pobavit na předhánění se scénáristů ve vymýšlení co nejdebilnějších zápletek a nejbizarnějších scének – je zde zcela určitě na správné adrese.

Opět zde máme další nepovedený tajný vojenský experiment, který se „nešťastnou“ shodou okolností nepodaří utajit před širokou veřejností, no a ta se s ním nedobrovolně seznámí tím nejbrutálnějším způsobem. Mrtvých tu máme ve filmu opravdu dost, ale jelikož byla naše robo-krokodýlí dáma velká stydlivka, většinou se vše důležité odehraje mimo záběr kamery. Zřejmě se nemohla smířit nad svou děsnou visáží, protože CGI efekty byli tentokrát opravdu hrozné. Snad až ve chvíli, kdy Stella zcela pozbyla své zvířecí podoby a stal se z ní Robocroc jsem zaregistroval nepatrné zlepšení.

Bohužel to se však už nedá říci o zbytku osazenstva tohoto filmu. Už jsem si pomalu zvykl, že se Corin Nemec poslední dobou objevuje jen v podobných paskvilech, ale doteď jsem nepochopil účast Dee Wallace. Tato kdysi velice úspěšná herečka nemá opravdu zapotřebí propůjčovat své jméno a tvář podobným blbostem (tedy to jsem si doteď myslel), ale ona nejenom že se tu objevila, ona dokonce patřila k tomu nejhoršímu, co zde bylo k vidění. Nevím, možná za to mohl špatný český dabing, ale u mě tímhle dost klesla. To Florence Brudenell-Bruce alespoň potěší mužskou část publika svými tělesnými proporcemi v bikinách, ale jako herečka se taky zrovna moc nepředvedla (nicméně už vím, co na ní viděl princ Harry).

Robocroc bohužel neoplývá ani zajímavým scénářem, ani ponurou atmosférou, ani příliš zdařilými humornými scénami, ani solidním monstrem a už vůbec ne dobrými hereckými výkony. Takže co na něm vůbec hodnotit? Párkrát jsem se u toho přece jenom zasmál, ale vidět už to znovu opravdu nepotřebuju.


Hodnocení:
20% 

Žádné komentáře:

Okomentovat