0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

17. 9. 2017

Hansel & Gretel: Warriors of Witchcraft (2013)

David DeCoteau a jeho nepříliš povedená verze známého příběhu o Jeníčkovi a Mařence…

Sourozenci Ella a Jonah nedělají svým adoptivním rodičům zrovna moc velkou radost. Zvláště pak Jonah, kterého kvůli jeho chování už vyhodili z několika škol. Těm dojde trpělivost a pošlou dvojčata do drahé soukromé školy, která má ve státech velkou prestiž a vychovala již celou řadu prominentních osob. Že zde není všechno v pořádku, pocítí sourozenci již záhy po jejich příchodu. Někteří studenti se chovají velice podivně, jiní záhadně zmizí či se náhle vrátí zpět k rodičům bez udání důvodů. Jonah se dá dohromady se skupinou teenagerů, kteří ho ujišťují v tom, že je výjimečný a měl by podstoupit podivný rituál, který mu zaručí slávu a uznání. Zoufalá Ella začne pátrat, cože se na této škole skutečně děje a brzy odhalí děsivou pravdu. Škola je v područí mocné čarodějnice, která se živí dušemi studentů a jediní kdo jí můžou zastavit, jsou právě dvojčata, která jsou potomky čarodějobijců…



Český název: Jeníček a Mařenka: Soumrak čarodějnic
Režie: David DeCoteau
Rok výroby: 2013
Délka: 83 min
Země: USA

Hrají:
Fivel Stewart...(Ella)
Booboo Stewart...(Jonah)
Tyne Stecklein...(Megan)
Niclas Gillis...(Landon)
Eric Roberts...(Mr. Sebastian)
Vanessa Angel...(Ms. Keegan)
...a další


Neznám snad nikoho kdo by neznal pohádku o Perníkové chaloupce. V posledních letech se Jeníček s Mařenkou (Hänsel und Grete) stali vděčným tématem mnoha režisérů a vznikla tak celá řada nejrůznějších filmů, mnohdy nepříliš valné kvality. Hororový žánr tato „horečka“ postihla asi nejvíce, což je bohužel velice nemilé. Snad jediný Tommy Wirkola z toho vyšel s hlavou vztyčenou a dokázal natočit něco poživatelného. Potom už přišla na řadu jen hromada neumětelů a kupa hnoje. Mezi touto společností se již řadu let pohybuje David DeCoteau – režisér který na počátku své kariéry natočil několik velice zajímavých filmů, ale poslední roky plodí jeden céčkový paskvil za druhým.

Tentokrát se to naštěstí obešlo bez homosexuálního obsahu, ale ani to ještě nebyla záruka kvality. Milovníci bratří Grimmů se museli chytat za hlavu (a oni sami obracet v hrobě), cože to zas DeCoteau zplodil za kravinu. Já sám jsem už ani moc zklamaný nebyl, protože jsem měl nulové očekávání a nad tímto režisér jsem zlomil hůl už velmi dávno. Během naprosto dementních dialogů a trapných naoko akčních scén jsem alespoň s chutí povečeřel. To bylo však asi to jediné, co mi dneska zlepšilo náladu. Obsah filmu i herecké výkony to rozhodně nebyli.

Vanessa Angel se nám na stará kolena už asi úplně zbláznila a přijímá nabídky v jednom filmovém braku za druhým. No a Eric Roberts na tom není o moc lépe. Oba však předvedli alespoň podprůměrné výkony, díky kterým „předčili“ ostatní kolegy. Filmové dvojčata a skuteční sourozenci Booboo Stewart a jeho sestra Fivel se zřejmě nechali ukecat svým otcem ( Nils Allen Stewart), jinak si ani jejich účast nedokážu pořádně vysvětlit. Na rozdíl od obou výše zmiňovaných však oni moc hereckého talentu nepobrali a raději by se měli věnovat zpěvu, potažmo bojovým sportům.

Tento film tak zaslouženě patří mezi 120 nejhorších filmů podle žebříčku CSFD i jiných internetových stránek. Vše zde bylo špatně – od atmosféry, přes kvalitu kamery, střihu i hereckých výkonů. Jediné co mě velice překvapilo, bylo to, že hudbu měl na starosti známý skladatel Harry Manfredini. Jen a jen kvůli němu nedám čistý ODPAD!

Hodnocení:
10% 

Žádné komentáře:

Okomentovat