0-9 (45) A (127) B (183) C (178) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (140) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (57) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

21. 9. 2017

Girl House (2014)

„Loverboy“ vás dívky miluje. Pěkně po svém a chraň vás Pánbůh, jestli se rozzlobí…

Studentka Kylie se po smrti svého otce ocitla ve finanční krizi. Její matka nemá peníze na financování studií a tak se dívka rozhodla vyřešit svou bídnou situaci po svém. Jen je potřeba odhodit zábrany a vrhnout se do světa on-line erotického průmyslu. Nedávno totiž dostala nabídku, aby se nastěhovala do luxusní vily, která je plná krásných dívek a kamer a touto cestou potěšila množství nadržených internetových uživatelů. Striptýz, masturbace, nebo rovnou trocha live sexu s mužem či ženou – vše je povoleno a samozřejmě se vší diskrétností. Kylie na nabídku kývne a již brzy má řadu obdivovatelů. Mezi nimi je osoba, která si říká „Loverboy“ a ten se do pohledné dívky ihned zamiluje. Je tu však jeden problém, jde o nebezpečného psychopata, který se poté co jej dívky zesměšní, rozhodne pro „osobní setkání“, které bude někoho opravdu bolet…



Režie: Jon Knautz, Trevor Matthews
Rok výroby: 2014
Délka: 99 min
Země: Kanada
Alternativní název: Girlhouse

Hrají:
Ali Cobrin...(Kylie Atkins)
Slaine...(Loverboy)
Adam DiMarco...(Ben Stanley)
Alyson Bath...(Devon)
Alice Hunter...(Kat)
Chasty Ballesteros...(Janet)
...a další


Slasher coby hororový subžánr patří mezi moje nejoblíbenější (zvláště pak starší kousky). Musím totiž souhlasit s názory, že poslední roky se moc dobrých filmů v tomto odvětví zrovna neurodilo. Dvojice Jon Knautz a Trevor Matthews mě však přesvědčili již filmem The Shrine (2010), že v sobě mají jistý potenciál (Knautz coby režisér a Matthews hlavně coby scénárista/herec). Takže jsem nad nimi rozhodně nehodlal lámat hůl ani tentokrát a popravdě jsem se na jejich další společný počin těšil. No a vyplatilo se.

Již úvodní scénka z dětství našeho psychopata nám jasně ukázala, že tenhle magor se určitě s nikým moc srát nebude. Navíc většina jeho obětí byly vážně pohledné děvčata, což jsem samozřejmě kvitoval s povděkem. Takže je celkem jasné, že si na své přijdou hlavně pánové, protože holky se rozhodně nestyděly. Navíc trocha lehké erotiky není nikdy na škodu. Mě však mnohem více zajímalo, jak to tentokrát bude vypadat po hororové stránce a tady jsem místy bohužel narazil na věci, které trošku skřípaly. Tím však nechci říci, že by tu nebylo k vidění i několik lehce morbidních situací.

Magor s gumovou maskou na ksichtu totiž nehodlal s nikým jednat v rukavičkách a tak se brzy ve vile začnou ozývat místo milostných vzdechů nářky a poslední výdechy. Atmosféra v tu chvíli konečně nabrala na obrátkách, což nejvíce ocení milovníci filmového násilí všeho druhu. Rozmanitost mord scén byla opravdu pestrá a pevně věřím, že si každý přijde na své. Herecké výkony byli sice hodně průměrné, ale nenašel jsem tu vyloženě nikoho, kdo by mi nějak výrazněji vadil či byl na obtíž. Takže v mých očích jde určitě o lehce nadprůměrnou záležitost, kterou jsem neviděl naposledy.

Hodnocení:
60% 

Žádné komentáře:

Okomentovat