0-9 (45) A (127) B (183) C (178) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (140) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (57) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

15. 8. 2017

Witchslayer Gretl (2012)

Shannen Doherty se ocitá ve spárech zlé čarodějnice a jen její bratr Jeníček jí může zachránit…

Před mnoha lety se dostal v hustém lese Jeníček společně se svou sestrou Mařenkou do spárů čarodějnice Zory. On jen zázrakem přežil, ale jeho sestra již takové štěstí neměla. Od té doby touží jen po jediném a to po pomstě. Stal se z něj obávaný zabiják – lovec čarodějnic, který putuje světem po boku sličné Lary. Jejich cesta je zavede až do míst, kde žije mladá kovářova dcera Ehren, která se stala terčem mága Abysse a jeho přisluhovaček. Dívka nemá ani tušení o svých magických schopnostech, ale je vhodnou kandidátkou pro Zoru, která pro svou duši potřebuje nové tělo (protože to Mařenčino je už „opotřebované“). Jeníček tak konečně vycítí šanci se pomstít a navíc existuje možnost, že svou sestru přece jenom může zachránit…



Český název: Mařenka, přemožitelka čarodějnic
Režie: Mario Azzopardi
Rok výroby: 2012
Délka:  88 min
Země: Kanada / USA

Hrají:
Paul McGillion...(Hansel)
Shannen Doherty...(Gretl)
Sarain Boylan...(Lara)
Emilie Ullerup...(Ehren)
Jefferson Brown...(Abyss)
Anne Shepherd...(Zora)
...a další


Příběh o Jeníčkovi a Mařence zná snad každý a poslední dobou se toto téma stalo vděčnou inspirací pro mnohé filmové tvůrce. Bohužel však jde většinou o produkci dosti pochybných společností, které neoplývaly zrovna největším rozpočtem a navíc si scénáristé dost příběh upravují k obrazu svému. I proto za poslední roky vznikla celá řada nízkorozpočtových céčkových záležitostí, které většinou balancují na hraně odpadní stoky, nebo jsou v ní ponořeny až po uši. A to je prosím případ i tohoto televizního filmu.

Kvalitu zde rozhodně nečekejte a už vůbec ne nezapomenutelnou zápletku, skvělé triky a vynikající herecké výkony. Již po prvních minutách vám bude jasné, že tady pšenka nepokvete. Tragický obsah příběhu se sice snaží divákovi nabídnout několik rádoby úžasných scén (soubojů), ale jejich vzhled i samotná kvalita jsou jen těžko stravitelné a to i pro někoho jako já, kdo se na podobné braky dívá neustále. Výkony hodné ochotnického představení a čarodějky v krvavě rudých nočních košilkách vám jen těžko zvednou náladu.

Osobně moc nechápu účast Shannen Doherty, ale je pravda že kromě známého seriálu Beverly Hills 90210 a Čarodějek jsem jí snad v ničem pořádném hrát neviděl. Její jedinou omluvou je snad jen to, že své kolegy a kolegyně převyšovala snad o celou třídu (co se hereckého projevu týče). Zbytek děvčat tu byl jen do počtu, ale tak zas se bylo alespoň na co dívat, no a její bratr s vysílačkou na krku, škoda mluvit – zabiják jak vyšitý. Witchslayer Gretl je navíc hodně zarážející název, ale ono je vlastně docela jedno, jak se tahle blbost jmenuje. Pokud se budete někdy nudit, tak se na tento film klidně můžete mrknout v televizi. Na Coolu ho už několikrát dávali. Jinak je to však ztráta času. 

Hodnocení:
20%

Žádné komentáře:

Okomentovat