0-9 (45) A (128) B (183) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

2. 8. 2017

Wisher, The (2002)

Ve stromech prý žijí bytosti, která vám splní vaše přání. Ovšem poněkud drastičtějším způsobem, než vám bude milé…

Studentka Mary je vášnivou milovnicí hororových filmů, což se však neblaze projevuje na jejím duševním zdraví. Často mívá děsivé noční můry a navíc trpí náměsíčností. Její rodiče ani školní psycholog pan Campbell si s ní neví rady. Mary má však svou hlavu a tak odmítá jíst předepsané prášky. Jednoho večera se promítá nový hororový film a hit letošního léta The Wisher, no a Mary si ho samozřejmě nehodlá nechat ujít. Zápletka pojednává o děsivé bytosti přebývající ve stromě, která plní těm jenž strom pokácí jejich přání. Ovšem poněkud brutálnějším způsobem, než by si dotyčný přál. Na Mary film moc dobrý dojem neudělal a navíc ho ani neviděla do konce. Jenže v následujících dnech se v jejich jinak poklidném městečku začnou dít opravdu podivné věci. Lidé okolo Mary umírají, nebo se jim stane něco děsivého za velice zvláštních okolností. Je to jen náhoda? 



Český název: Děsivá touha / Děsivá hrůza
Režie: Gavin Wilding
Rok výroby: 2002
Délka: 82 min
Země: Kanada
Alternativní název: Spliced

Hrají:
Liane Balaban...(Mary)
Drew Lachey...(Brad)
Siri Baruc...(Debbie)
Jared Van Snellenberg...(Shane Underwood)
Ron Silver...(Campbell)
...a další


Když jsem tento film viděl před několika roky poprvé, neudělal na mě zas až tak špatný dojem jako na mnoho lidí okolo. V té době jsem však neměl ještě nakoukáno tolik filmů jako dnes a můj pohled na něj se už dost změnil. Filmů, jejichž zápletka se točí okolo „splněných přání“ již existuje celá řada a The Wisher mezi nimi bohužel vypadá jako jejich chudý příbuzný. Není to sice vyložená nuda, pár slibných scén tu k vidění je, ale jinak jde opravdu o podprůměrnou záležitost, která hororového fandu viditelně moc neuspokojí.

Přístup režiséra je opravdu dost sterilní a to po všech stránkách. Atmosféra sama o sobě by nemusela být vůbec špatná, jen kdyby se panáček více věnoval jejímu postupnému gradování a neuspokojil se pouze s několika náznaky a snadno předvídatelnými lekačkami. Zatímco hlavní hrdinku dle jejích slov vzrušoval strach, tak většina diváků „ostrouhala“, protože tu moc věcí, u kterých by se snad mohli leknout, nebo se dokonce bát nebylo. I proto je tak asi jedinou věcí, která se opravdu povedla maska Wishera.

Děsivá touha či hrůza se navíc musela spolehnout na nepříliš známé herce, kteří ji svými výkony zrovna moc nepomohli. Určitě se dala vybrat atraktivnější hlavní hrdinka a když už jsme u těch hereckých výkonů, tak jediný kdo opravdu za něco stál byl Ron Silver, který ovšem pro změnu nedostal moc prostoru.

Hodnocení:
30% 

Žádné komentáře:

Okomentovat