0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

29. 8. 2017

Not of This World (1991)

Na Zemi dopadne kromě několika úlomků meteoritu i neznámá forma života, která má kromě elektřiny chuť i na lidi a zvířata…

Slavnostní otevření nové elektrárny se blíží a její americko-japonští investoři si mnou ruce a spokojeně se plácají po zádech. Na vše dohlíží pohledná Linda, která se však brzy stejně jako zbytek obyvatel nedalekého městečka stane svědky podivného úkazu. Na Zemi dopadnou malé úlomky meteoritů a s nimi i neznámá forma života. O té prozatím nikdo netuší, ale když začnou lidé i zvířata umírat strašlivou smrtí, nastává panika. Mimozemský organismus díky svým obětem a elektřině začne nabírat na velikosti a je jen otázkou času, kdy se stane zkázou celého města i jeho obyvatel…



Neoficiální český název: Není v tomto vesmírném prostoru zabijáků
Režie: Jon Hess
Rok výroby: 1991
Délka: 93 min
Země: USA
Alternativní název: Space Killers

Hrají:
Lisa Hartman...(Linda Fletcher)
Luke Edwards...(Billy Fletcher)
A Martinez...(šerif Tom Conway)
Pat Hingle...(Doc Avery)
Xander Berkeley...(Bruce MacNamara)
...a další


Zapomenutých filmů existuje celá řada, některých zcela oprávněně jiné prostě neměli to štěstí a především finance na potřebnou „reklamní kampaň“. Tento televizní film by si jí do jisté míry i zasloužil, protože nejde vyloženě o špatný kousek. Jon Hess navíc není v hororvém žánru žádným zelenáčem, přestože nikdy nenatočil žádnou pecku, kvůli které by se více vryl do paměti filmových diváků. Na svém kontě má mimo jiné třeba Alligator II: The Mutation (1991), nebo Watchers (1988).

Speciální triky sice nepatří mezi největší přednosti tohoto scifi hororu, ale vzhled samotného monstra nebyl zrovna nejhorší. Zpočátku sledujeme organismus o velikosti většího slimáka, který si nejprve „pochutná“ na praseti či psovi, ale s každou další obětí roste a roste, až dosáhne extrémních rozměrů. Jeho gumovitosti je sice nepřehlédnutelná, ale svým způsobem mi toto monstrum padlo do oka. Zvláště pak ve scénách kdy útočilo na lidi. Zde se dočkáme slušné maskérské práce v podobě bobtnajících boláků a vysušená těla nebohých obětí rovněž nevypadala vůbec zle.

Co se týká atmosféry, tak ani ta nebyla vyloženě špatná. Hrůzou se sice nikdo nebude schovávat pod peřinu, ale napětí se tu párkrát objevilo a hlavně jsem se při samotném sledování ani moc nenudil. Co se hereckých výkonů týče, tak i tady převládala docela spokojenost. Xander Berkeley, A Martinez či Pat Hingle jsou jména, která znám z mnoha jiných filmů a jen málokdy předvedli vyloženě špatné výkony. No a Lisa Hartman se ukázala býti dobrou volbou pro představitelku hlavní hrdinky. Ani ona si nevedla zle.

Not of This World si tak zařadím mezi průměrnou podívanou, kterou jsem určitě dnes neviděl naposledy. Pokud nejste vyloženě náročnými diváky, tak se vám tento scifi hororový film snad bude líbit.

Hodnocení:
50% 

Žádné komentáře:

Okomentovat