0-9 (45) A (127) B (183) C (178) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (140) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (57) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

25. 8. 2017

Gate II: Trespassers, The (1990)

Terry se rozhodne ještě jednou otevřít pekelnou bránu, ale nedomyslí všechny důsledky…

Glen zachránil celý svět a podařilo se mu zavřít pekelnou bránu. Jenže jeho rodiče neměli pochopení pro zničený dům a následně se celá rodina odstěhovala. Terry tak zůstal sám a doteď se nezbavil děsivých nočních můr, se kterými se ovšem nemá komu svěřit. I proto se odhodlá k nebezpečnému podniku a rozhodne se znovu vyvolat démonické síly, aby je mohl spoutat. Jenže během obřadu jej vyruší trojice teenagerů (Liz, Moe a John), kteří se k němu přidají. Vidina ovládat nebezpečné síly, které by navíc mohly splnit každé vaše přání je lákavá. Má to však jeden háček. Jejich přání si totiž pekelné síly vyloží pěkně po svém, což se naší čtveřici moc líbit nebude. Démoni jsou totiž nejen mazaní, ale hlavně se nikdy nevzdali své touhy ovládnout celý svět…



Český název: Brána II
Režie: Tibor Takács
Rok výroby: 1990
Délka: 90 min
Země: Kanada / USA

Hrají:
Louis Tripp...(Terry)
Pamela Adlon...(Liz)
Simon Reynolds...(Moe)
James Villemaire...(John)
James Kidnie...(Mr. Coleson)
...a další


Bylo pěkné, že si i někdo takový jako Tibor Takács užíval své dny slávy alespoň jednou za svou kariéru (díky první The Gate). Jak už to tak však bývá, nenasytnost zapříčinila natočení pokračování, které však, místo aby svého předchůdce předčilo (hlavně kvalitou), tak mu spíše pomyslně ublížilo. Oba díly jsou totiž odlišné jako noc a den. Zatímco jednička se nese v duchu „pohodového rodinného hororu“, tak dvojka se rozhodla více přitvrdit a humorné situace vystřídaly spíše ty bizarní.   

Na tom by samozřejmě nemuselo být nic špatného a někteří to možná přijali s povděkem, ale já viděl největší slabinu v samotném neuceleném scénáři. Bylo tady několik opravdu vydařených a dalo by se říci i lehce „nechutných“ scén, ovšem citelně zde skřípala především samotná atmosféra, což už tak skvělé nebylo. Zatímco jednička měla ještě takový nádech nevinnosti a zhruba od poloviny se začalo napětí stupňovat, tak tady se to celé vezlo na jedné vlně a naopak ke konci se začala kvalita rapidně snižovat.

Mohl za to samozřejmě i fakt, že Louis Tripp prostě není ideálním hercem (potažmo jeho postava) k tomu, aby se z něj měl stát hlavní tahoun celého filmu. Minule skvěle doplňoval Stephena Dorffa, ale tady už neměla jeho postava takovou šťávu. No a úplně stejně na tom byli i samotné speciální efekty. Zatímco v prvním díle jsem je chválil, stejně jako masky malých démonů, tak tady už to bylo o dost horší. Malý démon ještě pořád ušel, stejně tak i měnící se John a jeho epizodka na WC, ale finální trojice démonů – tak to už byl docela gumový provar, stejně jako světelná show. Nemůžu si pomoci, ale druhý díl v mých očích skutečně nemá ani na průměrné hodnocení. Zůstal trčet někde pod jeho úrovní...

Hodnocení:
40%

Žádné komentáře:

Okomentovat