0-9 (45) A (127) B (183) C (178) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (140) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (57) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

1. 8. 2017

Dark Circles (2013)

Řvoucí dítě, nedostatek spánku a starý dům dokáží s vaší psychikou udělat opravdové divy…

Alex a Penny jsou mladý pár, který každým dnem očekává narození svého prvního dítěte. Svatba sice pořád není na pořadu dne, ale oba se už těší do nového domu, který si právě pořádali. Shodli se totiž na tom, že pro jejich dítě by bylo nejlepší, kdyby vyrůstalo na čerstvém vzduchu. A tak se o něco později už i se svým malým synem Tannerem nastěhují do venkovského domu, ale velmi záhy zjišťují, že si nevybrali zrovna ideální místo pro nový život. Dítě každou noc pláče a klidný spánek si neužijí ani přes den, protože nedaleko od nich právě začaly stavební práce. Navíc oba začnou trpět podivnými halucinacemi, které zprvu přičítají na vrub nedostatku spánku. Jenže jejich psychické rozpoložení se stále více zhoršuje, což má za následek i první trhliny v jejich jinak harmonickém soužití. Pomalu ale jistě přestávají rozeznávat, co je realita a co jen výplod jejich fantazie, což může mít katastrofické následky nejen pro ně samotné, ale především jejich dítě…



Režie: Paul Soter
Rok výroby: 2013
Délka: 87 min
Země: USA

Hrají:
Johnathon Schaech...(Alex)
Pell James...(Penny)
Jenn Foreman...(Nancy)
Philippe Brenninkmeyer...(Michael)
Arabella Landrum...(Tanner)
Ever Eloise Landrum...(Tanner)
...a další


V těchto pekelných letních dnech je vůbec zázrak, se dokopat ke sledování nějakého toho filmu. Tentokrát padl náhodný výběr na tuto nepříliš známou duchařinu, která však svou sterilní zápletkou asi příliš diváků neokouzlí. Kolikrát jsme už jen viděli mladých párů (rodin), které si za celoživotní úspory koupí starý barák – jenž samozřejmě není zcela v pořádku? Já už to snad ani nedokážu spočítat. Přesto jsem tomu chtěl dát šanci, protože ústřední dvojice mi byla kupodivu tentokrát docela sympatická. Jejich dítě už však nikoliv.

Když pominu fakt, že si jejich syna zahrály dvě malé holčičky (nejsem pedofil, takže mi to bylo úplně fuk), ale jeho neustálé řvaní, mi začalo velmi záhy taky lézt pěkně na mozek. Ani se jim moc nedivím, že z toho začali být pochvíli na palici. Sám dítě nemám, ale tohle je vážně nejlepší antikoncepce. Naštěstí se tvůrci nebáli vytáhnout z rukávu i několik lekacích scén, takže si v rámci možností přijde na své i hororový fanda. Sice byly snadno předvídatelné, ale alespoň se lehce zlepšila jinak dost nudná atmosféra.

Nastala ta správná chvíle na „psychologické hrátky“, ale to by u kormidla musel stát mnohem zkušenější režisér. Nechci mu však v žádném případě úplně křivdit, protože občas se tu skutečně objevilo několik slušných momentů, které mi alespoň částečně zlepšili náladu. Jen ten samotný závěr mi přišel lehce chaotický. Pokud však nejste příliš nároční a vystačíte si i s málem, bude snad s tímto filmem spokojeni.

Hodnocení:
40% 

Žádné komentáře:

Okomentovat