0-9 (45) A (127) B (183) C (178) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (140) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (57) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

10. 8. 2017

2 Lava 2 Lantula! (2016)

Lavalantule jsou zpět a tentokrát budou řádit na Floridě…

Colton West se stal po zničení Lavalantulí pro některé lidi hrdinou a pořád se věnuje hraní v nepříliš úspěšných filmech. Nyní však před ním čeká další velká výzva, protože Floridu zasáhla vlna otřesů a k životu se probralo další hnízdo lávových pavouků. Colton by od toho dal tentokrát nejraději ruce pryč, ale v ohrožení života se ocitla i jeho nevlastní dcera Raya a on logicky nemůže zůstat jen nečině přihlížet. Společně se svým nejlepším přítelem Martym a asistentem Kylem se tedy vydávají vstříc novému nebezpečí…



Český název: Turbotarantule 2: Druhá láva
Režie: Nick Simon
Rok výroby: 83 min
Země: USA

Hrají:
Steve Guttenberg...(Colton West)
Michele Weaver...(Raya West)
Michael Winslow...(Marty)
Marion Ramsey...(Teddy)
Jimmy Bellinger...(Kyle)
Martin Kove...(plukovník Jester)
...a další


Bylo jen otázkou času, kdy se trhlí Američané rozhodnou natočit pokračování Lavalantule. Podobně ujeté filmy jsou totiž pro ně jakýmsi trendem, který prostě nemůže skončit po jednom díle a navíc se tak dají parádně prát peníze. Jednička se sice příliš vlídného přijetí u diváků nedočkala a režisér Mendez dal od dvojky ruce pryč, ale vždy se najde v té záplavě podprůměrných režisérů někdo, kdo se nechá zlákat vůní dolarů společnosti Syfy. Bohužel je to případ i několika vyhaslých hvězd, které mají svou největší slávu už dávno za sebou.

To je zřejmě největší důvod proč se i tentokrát na place objevila trojice herců, které proslavila bláznivá Policejní akademie. Marion Ramsey tu byla podobně jako v prvním díle sice jen dopočtu, ale Michael Winslow zde dostal mnohem více prostoru a stál hlavnímu hrdinovi (Steve Guttenberg) věrně po boku až do závěrečných titulek. Že by to však nějak výrazně zvedlo prestiž a celkovou kvalitu dvojky se říci v žádném případě nedá. Scénář byl totiž ještě tragičtější, než tomu bylo minule. Což je samozřejmě největším kamenem úrazu.

Tvůrci se sice snažili být stejně „vtipní“ jako v předchozím díle, ale dialogy byli ještě stupidnější, pavouci po vizuální stránce mnohem horší a už ani ten černý humor neměl takové účinky, aby se tomu divák alespoň z nutnosti zasmál. Snad jen přítomnost Aligátora Dundeeho byla příjemnou (leč stejně trapnou) vložkou. Režisér Simon ač to není žádný zelenáč tak tuto nepovedenou sérii pohřbil definitivně. Hold když nemáte po ruce alespoň trochu schopné scénáristy, tak z hovna bič neupletete.

2 Lava 2 Lantula! je tak v mých očích jeden z nejhorších hororových filmů roku 2016. Vtipnost byla zcela převálcována trapností. Někomu se to možná bude líbit, ale já mezi příznivce tohoto filmu (potažmo celé série) patřit nebudu!

Hodnocení:
20% 

Žádné komentáře:

Okomentovat