0-9 (45) A (127) B (183) C (178) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (140) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (57) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

23. 7. 2017

Green Inferno, The (2015)

Chtěli jim pomoci. Místo vděku se však stanou vítaným zpestřením jejich jídelníčku…

Justine je nadaná leč lehce naivní vysokoškolačka, která by ráda změnila svět k lepšímu. Poslední dobou nejvíce propadla přednáškám, týkající se starých kultur, jejich mnohdy brutálním zvykům a především jejich postupnému „civilizačnímu“ příkoří, kdy jsou násilím vytlačování ze svého území. Společně s několika studenty se přidá ke skupině dobrovolníků, kteří hodlají uskutečnit protestní akci přímo v amazonské džungli. Krásná příroda Jižní Ameriky jí doslova uchvátí, ale jen do doby než dojde k pádu letadla a ona je společně s několika dalšími přeživšími uvězněna lidožravými domorodci, které tolik chtěla chránit. Postupně se jeden po druhém stávají jejich vítaným zpestřením jídelníčku a původně dobrodružná akce se změní v zoufalý boj o holý život…



Režie: Eli Roth
Rok výroby: 2015 - (2013)
Délka: 100 min
Země: USA / Chile / Kanada

Hrají:
Lorenza Izzo...(Justine)
Ariel Levy...(Alejandro)
Nicolás Martínez...(Daniel)
Kirby Bliss Blanton...(Amy)
Magda Apanowicz...(Samantha)
...a další


Mám rád staré kanibalské filmy a přestože nepovažuji Eliho Rotha za nějak skvělého režiséra, docela jsem se na tento film i těšil. Trpělivě jsem sledoval počáteční problémy, které zapříčinili téměř dvouleté zpoždění filmové premiéry (přestože byl film natočen již v roce 2013, oficiální premiéry se dočkal až v roce 2015). No a vyplatilo se? Popravdě jsem z tohoto kousku dost v rozpacích, protože jsem očekával něco jiného, než se mi nakonec dostalo. Zvláště pak režisérův přístup byl dost zvláštní a narazil jsem tu na několik věcí, které se mi vůbec nelíbily.

Hlavně první polovina filmu mi lezla vyloženě na nervy a dost jsem se u ní nudil. Zdlouhavé dialogy o ničem a rádoby vtipný humor – přesně tohle u hororových filmů moc nemusím. Navíc mi taky přišlo, že Eli snad ani nevěděl, co chce vlastně točit. Parodii na kanibalské filmy, nebo jejich dosti odlehčenou formu…To ví asi jen on sám, ale já moc spokojený nebyl. Teprve druhá polovina sebou přinesla i toužebně očekávané násilí, ale i to zde bylo dost „přízemní“. Žádné masakry zvířat, jen jedno povedené rozčtvrcení těla a propíchnutí větví při pádu letadla – to je sakra málo. Navíc mi většina postav byla krajně nesympatická, takže jejich postupná eliminace mi přišla víc než vhod.

Jediným štěstím bylo, že se tu a tam přece jenom vyskytla docela povedená atmosféra, jinak bych Green Inferno odstřelil rovnou do odpadu. Když už nic jiného, tak Lorenza Izzo je kus pěkné ženské a ani se nedivím, že jejímu kouzlu propadl sám Eli Roth a posléze si jí vzal v reálu za manželku. Hodně dlouho jsem zvažoval, kolik bych měl vlastně tomuto filmu dát procent. Jelikož mi však film jako celek přijde dost debilní a negativa zde jasně převažují pozitivní momenty, nemůžu dát ani průměrné ohodnocení. Byla by to totiž urážka starým kanibalským kouskům.

Hodnocení:
40% 

Žádné komentáře:

Okomentovat