0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

7. 6. 2017

Tasmanian Devils (2013)

Tasmánský čert Taz z Bugse Bunnyho je oproti zdejším potvorám hotový „břídil“…

Skupina přátel se vydává do Tasmánie, kde chtějí prožít další velké dobrodružství. Nejde však o obyčejné turisty, ale milovníky BASE jumpu a cílem jejich cesty je zakázaná část tasmánské divočiny. Během seskoku však udělá jeden z nich tragickou chybu a tvrdě dopadne do podzemní jeskyně, kde pomalu umírá. Zmařený lidský život však není tím nejhorším, co se v danou chvíli mohlo stát. Mladíkova krev totiž zapříčiní probuzení smečky starodávných tvorů, proti kterým je tasmánský čert (Ďábel medvědovitý) mírumilovným zvířátkem. A aby toho nebylo málo, je zbytek party zatčen místními strážci parku. Během jejich převozu jsou však všichni napadeni krvelačnými monstry a tak se uprostřed divočiny rozhoří další zoufalý boj o holé přežití.



Český název: Tasmánští čerti
Režie: Zach Lipovsky
Rok výroby: 2013
Délka: 91 min
Země: Kanada / USA

Hrají:
Danica McKellar...(Alex)
Kenneth Mitchell...(Jayne)
Mike Dopud...(Anderson)
Terry Chen...(Walsh)
Rekha Sharma...(Lisbon)
...a další


Společnost SyFy s velkou oblibou věnuje nejen finanční prostředky ale i prostor na svém kanále spoustě filmům, které si zřejmě většina z vás nikdy nepustí. Pokud totiž nejste zrovna milovníci ultra levných céček / béček, v nichž hrají největší prim (většinou) špatné digitální efekty / monstra, jen málokdy zde narazíte na nějaký ten seriózní film. Tentokrát se středem jejich pozornosti stal sám „legendární“ Tasmánský čert. Rovnou však zapomeňte na to, že zde hlavní úlohu bude hrát chráněný vačnatec Ďábel medvědovitý, přestože i o něm se dá v reálu říci, že je pěkně dravým zvířetem. Díky CGI efektům se je totiž tvůrci rozhodli pořádně upgradovat a díky této vymoženosti vypadají oproti vytvořeným monstrům jako jejich chudí příbuzní.

Na rozdíl od většiny svých filmů se však tentokrát SyFy snažilo hned od samotného počátku držet osvědčených postupů a drželo své choutky určitou dobu pěkně na uzdě. Divákům naservírovali pohled na pěknou krajinu a dokonce i samotná atmosféra vypadala velice slibně. Po úvodním seskoku je divákovi nabídnut nepěkný pohled na bezmocné tělo napíchnuté uprostřed jeskyně, jejíž zdi byly pomalovány starodávnými kresbami. Následné záběry na pomalu tekoucí krev a „bublání“ vyvolávalo nejrůznější představy, cože se bude následně odehrávat. Dokonce i první útoky sebou přinesli určitou dávku napětí a já si říkal, že by tentokrát nemuselo vůbec jít o špatnou podívanou.

Jenže ve chvíli kdy se na scéně objevili digitální monstra, přestalo prvotní kouzlo fungovat. Postavy se sice snažily vypotit nějaký ty hlášky, dokonce došlo i na několik zajímavých gore scén, ale CGI nepříliš dobré kvality mi pomalu ale jistě brali i poslední zbytky mých iluzí. Scéna s vrtulníkem a kupící se nelogičnosti už byli jen klasickými příklady zmaru, které jsou pro SyFy produkty tak typické. Na druhou stranu bych chtěl alespoň trochu pochválit některé herecké výkony, které by se přece jenom dokázali alespoň vzdáleně přirovnat k průměru.

Tasmanian Devils tak sice vyloženě nezklamali, ale měli rozhodně na víc. Tvůrčí myšlenka nebyla vůbec špatná a vždy jsem rád, když přijde na scénu nějaké to neokoukané monstrum / tvor, ale to by se toho musel zřejmě ujmout někdo jiný. Za vůbec největší pozitivum musím označit herecký výkon Danicy McKellar, která si nevedla vůbec špatně.

Hodnocení:
40% 

Žádné komentáře:

Okomentovat