0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

6. 6. 2017

Deadly Descent (2013)

Tento film je opravdovým „Smrtícím sestupem“ až na samotné dno céčkové zábavy. 

Když se seržant Brian Tanner vydává na ledovec Glacier Peak, je jeho cesta jedním velkým tajemstvím. Nikomu neřekl, že tam jde, ani co tam hodlá dělat. Vše má však spojitost s děsivou událostí, která se tam odehrála v minulosti. Jeho sestra Nina si však o něj začne dělat starosti a tak se obrátí s žádostí o pomoc na jeho kolegu z armády Ricka, jestli by jí nepomohl se po něm podívat. Ten ač nerad souhlasí, svolá tým nejlepších přátel a společně se vydávají do nebezpečných hor. Velmi záhy se však budou muset potýkat nejen s nástrahami drsné přírody, ale i krvežíznivým dvoumetrovým predátorem, o kterém dodnes jen kolovaly děsivé historky a který byl považován za pouhou legendu…



Český název: Smrtící sestup
Režie: Marko Mäkilaakso
Rok výroby: 2013
Délka: 85 min
Země: USA
Alternativní název: Abominable Snowman

Hrají:
Chuck Campbell...(Brian Tanner)
Nicholas Boulton...(Rick McCabe)
Lauren O'Neil...(Nina Tanner)
Elizabeth Croft...(Stacey)
Sean Teale...(Erlander)
Adrian Paul...(Mark Foster)
...a další


Brakové céčkové podívané jsem se nikdy nějak závratně nevyhýbal, protože tu a tam jsem mezi tou záplavou odpadní podívané narazil i na několik zajímavých (občas i dost zábavných) leč podprůměrných filmů. SyFy nás společně s Asylum každoročně zásobuje mírou vrchovatou, takže nemusím mít obavy, co s nudnými večery. Tentokrát jsem ovšem šlápl dost vedle. Smrtící sestup totiž opravdu spadá do kategorie té nejhorší žumpy, kterou většina lidí asi nerozdýchá. Je až k nevíře, co někteří lidí dokáží vypustit do světa a ještě to označit za „film“.

Ovšem je pravdou, že k namíchání této těžko poživatelné pochutiny není ani zapotřebí příliš drahých surovin. Stačí udělat menší konkurz, na který se stejně dostaví jen pár pochybných existencí, které by se rády staly „celebritami“, objednat pár letenek do Bulharska, po těžkém draku sesmolit pár řádků do scénáře a zavzpomínat na filmy či dokumenty o Yettim. Pak už jen sehnat nějakého toho začátečníka přes digitální efekty – protože na lepšího machra nemáte prostě prachy, něco natočit a nechat to posvětit společností, která podobné braky jednoduše miluje a hodí je na svůj televizní kanál.

O nějaké hloubce příběhu či snad jeho smysluplnosti si tak můžeme nechat jen zdát. Spousta debilních dialogů, špatných hereckých výkonů a dvě digitální šmouhy jsou pak výsledkem, který jen stěží zaplní hodinu a půl. Jedno se však musí nechat a to, že Marko Mäkilaakso je (ne)dobrý šprýmař, který si s nějakou logikou nelámal vůbec hlavu a „klišé“ tak to on jak vidno přímo zbožňuje. Jak jinak si vysvětlit situaci, kdy se dvoumetrová chlupatá opice snaží dostat do baráků hlavními dveřmi, které zatarasíte konferenčním stolkem. Podobných blbostí tu však byla celá řada a je zcela zbytečné je všechny vyjmenovávat.

Smrtící sestup je tak filmem, určeným jen opravdovým labužníkům odpadních filmů. Pokud však máte rádi digitální šmouhy a lacinou zábavu, možná se u toho budete královsky bavit. Já už však pomalu začínám být na podobné filmy alergický. Nejraději bych tomu vlepil rovnou nulu, ale za to pěkné horské prostředí a Elizabeth Croft dám...

Hodnocení:
20% 

Žádné komentáře:

Okomentovat