0-9 (45) A (127) B (183) C (178) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (140) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (57) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

17. 5. 2017

Underworld: Awakening (2012)

Sexy upírka se vrací na scénu, tentokrát dokonce v 3D formátu. To však ještě nezaručuje, že se kvalita této série rapidně zvedla. Spíše naopak…

Poté co Selene společně s Michaelem dokázali zabít vyšší upíry Victora i Marcuse, měli být konečně v bezpečí a hodlali si společně užívat své zamilovanosti. Jenomže lidská rasa si konečně uvědomila, že nežije na Zemi sama a rozhodla se všechny temné bytosti jednou provždy zlikvidovat. Nastal tak doslova hon na upíry a vlkodlaky a tuto čistku přežilo jen několik jedinců. Během jedné akce se dostanou do křížku s lidmi i Selene s Michaelem a vše skončí oslepujícím výbuchem. Když se pohledná upírka vzbudí, zjistí, že se stala vězněm společnosti Antigen, která se údajně snaží nalézt lék na zastavení „virusu“, který v sobě mají upíři i lycani. Podaří se jí sice utéct, ale zanedlouho je střetává s mladým upírem Davidem, který jí doslova šokuje svými informacemi. Michael údajně zemřel a od doby kdy jej viděla naposledy, uběhlo dlouhých dvanáct let. Jenže kdo se s ní tedy pokouší spojit na dálku? Není to nikdo jiný než druhý subjekt, který utekl z laboratoří Antigenu. Mladá dívka Eve, která je její dcerou. Zmatená Selene se ještě nestačí ani vzpamatovat a už jí hrozí další velké nebezpečí. Kromě lidí z Antigenu se je totiž snaží vypátrat i skupina vlkodlaků, pro které je Eve taktéž nesmírně důležitá. Neohrožená Selene tak musí znovu rychle nabýt ztracených sil a pustit se do další krvavé bitvy…



Český název: Underworld: Probuzení
Režie: Måns Mårlind, Björn Stein
Rok výroby: 2012
Délka: 89 min
Země: USA

Hrají:
Kate Beckinsale...(Selene)
India Eisley...(Eve)
Theo James...(David)
Michael Ealy...(detektiv Sebastian)
Stephen Rea...(Dr. Jacob Lane)
Kris Holden-Ried...(Quint)
...a další


Tato série mě nikdy nějak zvláště neuchvátila a po třetím díle jsem si říkal, že je konečně této průměrné akční podívané konec. Jenomže dvojice švédských režisérů se rozhodla o její „probuzení“ a spojila síly s „otcem“ Underworldu Lenem Wisemanem. Ten se tentokrát spokojil s napsáním scénáře a rolí jednoho z producentů. Nicméně se mu podařilo přesvědčit i svou manželku Kate Beckinsale – coby největší hvězdu této série – takže její návrat jsem přijal s velkým povděkem. To jsem ovšem ještě netušil, cože si to pro nás tvůrci připravili tentokrát.

Už ani první tři Underworldy nebyli nějak úchvatnou podívanou, ale přece jenom se jim podařilo zuby nehty udržet alespoň průměrnou kvalitu. Čtverka však hned od prvních minut ve mně začala vzbuzovat obrovskou nechuť, abych se na ní vůbec dodíval dokonce. Dočkal jsem se ještě horších přeměn ve vlkodlaky, než tomu bylo v předešlých dílech – jedním slovem absolutní humus. Navíc další akční „nářez“ s nekonečnou zásobou nábojů v zásobnících – tak přesně na tohle jsem už absolutně alergický. Přesto jsem tomu chtěl dát šanci a nakonec přece jenom nelituji.

Kate je pořád sexy a navíc se tu ve druhé polovině objevilo i několik docela obstojných soubojů, které mi výrazně zlepšili náladu. No a v neposlední řadě si nemůžu pomoci, ale malá Eve mi byla mnohem sympatičtější než její fotřík Michael a rovněž ráda přidala ruku k dílu. Takže ve finále jde sice v mých očích o nejslabší díl této série (prozatím), ale přece jenom se mu podařilo na poslední chvíli udržet v průměrných vodách. Jednou nohou už je však tato série ponořena v odpadních (smradlavých) vodách, tak snad se příště tvůrci polepší!!!

Hodnocení:
45-50% 

Žádné komentáře:

Okomentovat