0-9 (45) A (128) B (183) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

28. 5. 2017

Sinister 2 (2015)

Bughuul je zpět a žádá si další oběti…

Zoufalá matka dvou synů Courtney se skrývá před svým hrubiánským manželem, kterým jim dělal ze života hotové peklo. Neustálý přesun z místa na místo ji už začal unavovat a tak se uchýlila do opuštěného domu své kamarádky. Jenže teprve teď pozná co to PEKLO doopravdy je. Nemá ani tušení, že si toto místo vyhlédl mýtický Bughuul, který potřebuje novou duši. Pekelné síly si vybrali malého Dylana, který je nucen sledovat staré pásky, na nichž jsou zachyceny brutální skony několika rodin. Chlapec se snaží vzdorovat, ale čas rituálu se blíží a koho Bughuul dostane do svých spárů, už nikdy nepustí. Jedinou nadějí na záchranu je bývalý zástupce šerifa (nyní soukromý detektiv), který byl u neslavného konce spisovatele Oswalta a jeho rodiny a od té doby se snaží Bughuula zastavit…



Režie: Ciaran Foy
Rok výroby: 2015
Délka: 97 min
Země: USA

Hrají:
James Ransone...(detektiv)
Shannyn Sossamon...(Courtney Collins)
Robert Daniel Sloan...(Dylan Collins)
Dartanian Sloan...(Zach Collins)
Lea Coco...(Clint Collins)
Nicholas King...(Bughuul)
...a další


Nikdy jsem nebyl příznivcem prvního Sinisteru (na rozdíl od ostatních ho považuju za dost průměrnou záležitost a svým způsobem i ztrátu času), takže jsem od tohoto pokračování vůbec nic nečekal. No a vlastně jsem od něj ani nic nedostal. Ciaran Foy si vedl ještě hůře než jeho předchůdce Scott Derrickson a já měl co dělat, abych se na to vůbec dodíval až do konce. Provařené téma a recyklace (kopírka) prvního dílu byla ještě více únavná než její předchůdce a vlastně nám skoro nic nového nepřinesla.

Máme tady sice novou rodinu (která mi byla ještě více nesympatická než ta první), nový dům – když už ten starý shořel a několik „šokujících“ pásek, ale to je tak všechno. Atmosféra byla místy hodně zoufalá, napětí se tu za celou dobu skoro neobjevilo a o kvalitě hereckých výkonů se nebudu raději bavit vůbec. Shannyn Sossamon mám docela rád, ale i ona zde byla dost zoufalá – jako by jí to snad ani nebavilo. Abych byl vůbec schopný nějak tento film ohodnotit, musel jsem si vystačit jen s několika „drobky“, které se tu objevili.

Kupříkladu obsah pásek nebyl vyloženě špatný (tedy některých), ale to celkovou kvalitu nezachrání. Každopádně scéna s krokodýly však byla opravdu povedená. Jenomže tyhle ty krátké jednohubky prostě nedokázaly uživit celý film. To by však musel režisér Foy a především scénárista mnohem lepší představivost. Sinister 2 se tak bohužel zařadí mezi zástupce zcela zbytečných pokračování, které opravdu stačí vidět jen jednou a nikdy více.

Hodnocení:
30% 

Žádné komentáře:

Okomentovat