0-9 (45) A (128) B (183) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

12. 5. 2017

Never Cry Werewolf (2008)

Šmírovat sousedy se nevyplácí! Kanadský dosti odlehčený hororový film s vlkodlačí tématikou je toho jasným důkazem.

Dospívající Loren žije se svým bratrem Kylem a matkou docela poklidný a harmonický život. Vše se však změní příchodem nového souseda Jareda. Na první pohled pohledný muž však vyzařuje tajemnou auru, která Loren doslova přitahuje. Začne potají souseda sledovat a brzy zjišťuje, že s ním není něco v pořádku. Chlupaté dlaně, jeho zlověstný pes i fakt, že u něj nedávno zahlédla neznámou ženu, kterou následně uvidí v televizní relaci o pohřešovaných osobách – to všechno jí nedá spát. Navíc v okolí začne řádit brutální vrah. Loren nabývá dojmu, že Jared musí být vlkodlak a rozhodne se požádat o pomoc televizní hvězdu Redda Tuckera. Netuší, že tím rozpoutá kolotoč událostí, které mohou stát život nejen jí samotnou, ale i všech okolo ní.



Režie: Brenton Spencer
Rok výroby: 2008
Délka: 87 min
Země: Kanada

Hrají:
Nina Dobrev...(Loren)
Peter Stebbings...(Jared)
Spencer Van Wyck...(Kyle)
Kevin Sorbo...(Redd Tucker)
Sean O'Neill...(Steven)
...a další


Kanadskou tvorbu nepovažuji za moc kvalitní (zvláště tu novodobou), ale občas i ona dokáže zplodit docela zajímavé filmy. Tento levný kousek však mezi ně určitě nepatří. Docela mě překvapilo, že v žánru není vedle hororu uvedena i komedie, protože jako čistokrevný hororový film mi to tedy rozhodně nepřišlo. Místy to spíš připomínalo nějakou parodii na vlkodlačí filmy lehce říznutou Disturbií. I zde máme „šmíráka“ a tajemného souseda, který rozhodně není tak milý, jak na první pohled vypadá.

Bylo zřejmé, že tvůrci vsadili především na pohlednou mladou herečku a přestárlou hvězdu Kevina Sorba, než aby se alespoň snažili potřebně zapracovat na vytvoření co možná nejlepší atmosféry a všeho potřebného okolo. Speciální efekty byli dost chabé, ale divák se u nich alespoň zasměje pořádně od plic. Proč se taky sakra nepodívat na digitální proměnu psa v monstrum, nebo proužek dýmu představující tu hustou mlhu okolo domu. Dle mého měli raději zůstat u hry stínu (při proměně ve vlkodlaka), protože maska samotná moc vydařená nebyla. Ale jak už jsem poznamenal, šlo spíše o komedii / parodii, než klasický horor. Občas jsem tu narazil na několik srandovních hlášek či situací, takže to tvůrcům připisuji k dobru. Zvláště ve chvíli kdy se z vystrašené Loren stane neohrožená lovkyně vlkodlaků a začne používat dosti netradiční zbraně.

Nina Dobrev je vážně docela pohledná holka, ale že by byla nějak závratně dobrou herečkou? No nevím, seriály ve kterých účinkovala, jsem neviděl, ale tady žádný oslňující výkon tedy rozhodně nepředvedla. No a Kevin Sorbo? Ten už je dávno za zenitem, ale tady alespoň pobavil (tedy jeho postava). Doby kdy klátil coby seriálový Hercules jednu potvoru za druhou (a nejen potvory…), jsou však již dávno pryč. Nikdy jsem jej za nějak dobrého herce nepovažoval, takže mě vlastně opět nezklamal. Never Cry Werewolf si tak sice zařadím mezi lehce podprůměrné filmy, ale určitě jsem jej neviděl naposledy. Pokud máte rádi podobně ujeté filmy, tak se na to klidně mrkněte. Neočekávejte však žádné zázraky! 

Hodnocení:
40%

Žádné komentáře:

Okomentovat