0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

27. 5. 2017

Legendary: Tomb of the Dragon (2013)

Scott Adkins a Dolph Lundgren v dobrodružné honbě za obrovským ještěrem…

Kryptozoolog Travis Preston je požádán, zda by se nevydal do Číny prozkoumat neznámého tvora, který u jednoho z tamních jezer napadá dělníky, budující vodovodní potrubí. Údajně se má jednat o obrovského ještěra. Pro Travise je to velká výzva a tak kontaktuje svůj tým a vydává se na další dobrodružnou výpravu. Velmi záhy naleznou první důkazy o tom, že v jezeru musí skutečně žít něco obrovského a hlavně nebezpečného. Jenomže nejsou jediní, kdo má o „Cryptida“ zájem. Na místě se potkávají s arogantním lovcem Harkerem, se kterým má Travis ještě nevyřízené účty z nedávné nebezpečné mise na Kamčatce. Ten však nemá zájem tvora chytit živého a už vůbec s nimi nehodlá spolupracovat. Rozbíhá se tak závod s časem o to, kdo najde obrovského ještěra jako první.



Český název: Bájní tvorové: Dračí hrobka
Režie: Eric Styles
Rok výroby: 2013
Délka:  92 min
Země: Velká Británie / Čína

Hrají:
Scott Adkins...(Travis Preston)
Dolph Lundgren...(Harker)
Lydia Leonard...(Katie)
Yi Huang...(Dr. Lan Zeng)
Nathan Lee...(Brandon Hua)
James Lance...(Doug McConnel)
...a další


Tyhle ty céčkové dobrodružné braky musí výborně sloužit jako pračky peněz, jinak si nedokážu vysvětlit jejich každoroční enormní počet. S kvalitou jsou totiž dost na štíru, většina z nich nám nabídne jen otřesné digitální efekty a ve většině případů se vždy objeví i nějaká ta známá tvář. Tento film je toho zdárným příkladem a splňuje všechny mnou popsané kritéria. Přestože těmito kousky dost pohrdám, nedokážu je prostě jen ignorovat a prostě si je musím pustit. Docela dobře se u nich totiž relaxuje a málokdy je vidím celé hned napoprvé.

Zápletka jako taková je dost naivní, ale začátek mě docela mile překvapil. Obrovský digitální medvěd totiž nevypadal zas až tak hrozně a byla velká škoda, že se celý film netočil jenom okolo něho. Přece jenom byl oproti obrovským ještěrům hotovým krasavcem. Eric Styles však není úplný břídil a dokonce jsem několikrát zaznamenal i několik pokus vytvořit alespoň trošku toho potřebného napětí. Sice se mu to moc nedařilo, ale alespoň děj lépe odsýpal. Na můj vkus tu totiž bylo zbytečně moc dialogů a ukecaných scén, bez kterých bych se klidně obešel.

Přece jenom jsem byl spíše zvědavý na akční stránku filmu, když už se tu objevilo i několik zvučných jmen. Bohužel Scott Adkins neměl zrovna svůj den, nebo lépe řečeno jeho postava byla nudná až běda. Zcela zapadl do podprůměru svých hereckých kolegů a kolegyň. Naštěstí tu byl alespoň Dolph Lundgren, který ovšem nedostal zas až tolik prostoru, kolik by si zasloužil. Když už se však objevil na scéně, hned bylo cítit alespoň mírné zlepšení jinak dost bídné podívané. Přejdeme-li tedy k finálnímu ohodnocení, tak musím samozřejmě zalovit v dolních procentuálních hodnotách. Film jako celek moc kvality nepobral a prostřední pasáž bych klidně celou vystřihl. Za začátek a Dolpha Lundgrena však nakonec přece jenom dám… 

Hodnocení:
30%

Žádné komentáře:

Okomentovat