0-9 (45) A (127) B (183) C (178) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (140) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (57) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

6. 5. 2017

Ginger Snaps 2: Unleashed (2004)

Emily Perkins bude muset bojovat nejen se svou proměnou ve vlkodlaka, ale i nástrahami podivného ústavu pro drogově závislé…

Po smrti Ginger se Brigitte stáhla do ústraní, stále se snažíc najít ten správný „lék“ na zastavení prokletí. Tento nechtěný dar jí sžírá nejen uvnitř, ale podepsal se i na její psychice. Neustále vidí a rozmlouvá se svou mrtvou sestrou, píchá si jednu injekci za druhou, ale jak vidno, proměnu ve vlkodlaka jen oddaluje, nikoliv zastavuje. Navíc má neustále v patách vlkodlaka, která s ní má vlastní plány. Stane se však, že je uvězněna do psychiatrické léčebny, která mimo jiné slouží i jako detoxikační centrum pro drogově závislé. Ani zde však nenalezne klid. Provádějí se zde podivné léčebné metody, personál občas žádá netradiční služby za malou výpomoc během léčení a navíc Brigitte neustále otravuje malá dívka Ghost. Co je však mnohem horší, je to, že venku na ní stále čeká krvežíznivá bestie, které pomalu dochází trpělivost a chystá finální setkání…



Český název: Moje sestra vlkodlak 2
Režie: Brett Sullivan
Rok výroby: 2004
Délka: 94 min
Země: Kanada

Hrají:
Emily Perkins...(Brigitte)
Katharine Isabelle...(Ginger)
Tatiana Maslany...(Ghost)
Brendan Fletcher...(Jeremy)
Janet Kidder...(Alice)
...a další


Druhý díl se na rozdíl od jedničky příliš lichotivých reakcí nedočkal, což sám o sobě moc nechápu. Tato série se mi sice jako celek docela líbí (lehce nadprůměrná záležitost), ale dvojku považuji za vůbec nejlepší díl. Což znamená, že tentokrát půjdu proti proudu. Ubylo zbytečných citových projevů o sesterské lásce a přibylo napětí. Takže já byl nadmíru spokojený a citelně jsem to poznal právě na samotné atmosféře, která byla přesně podle mého gusta.

Jde tedy o solidní pokračování s ještě lepší Emily Perkinsovou, která zde hraje prim největší. Katharine Isabelle sice tentokrát ostrouhala a hraje zde jen druhé housle, ale právě tohle byl zřejmě ten nejlepší krok k cestě za úspěchem. Vše podstatné se tak točí především okolo samotné Brigitte a jejímu marnému boji s lykantropií. Její postupná přeměna není vůbec uspěchána a divák si tak dosyta užije několik velice peprných scén. Maskéři navíc odvedli slušnou práci, takže i po této stránce panovala spokojenost.

Když k tomu připočítám i malou Ghost – dost otravnou holku, které bych z fleku jednu fláknul, opravdu jsem se u sledování dvojky nenudil. Navíc si zde tvůrci pro nás připravili několik perliček a taková společná masturbační terapie nevypadala vůbec špatně. Ona celkově se mi líbila vytvořená atmosféra uvnitř samotného ústavu. Na podobném místě bych se nikdy ocitnout nechtěl, to mi věřte. Škoda jen, že ten konec zase tvůrci tak trochu zmrvili. To už je bohužel tak trochu nešvár dnešní doby, ale co naplat. Moje sestra vlkodlak 2 mě tak v žádném případě nezklamala.

Hodnocení:
70% 

Žádné komentáře:

Okomentovat