0-9 (45) A (128) B (183) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

23. 5. 2017

Fading of the Cries (2010)

Necromancer Brad Dourif hodlá za pomoci svých démonů získat cenný amulet, který mu před časem odcizil představitel Kevina z komedie Prci prci prcičky…

S dospívající Sarah zrovna cloumá puberta každým coulem, což se nejvíce projevuje na vztahu s vlastní matkou Maggie a sestrou Jill. Jednoho večera je při procházce s kamarádkou napadena hordou démonů, kteří obě málem připraví o život. Na poslední chvíli se  zničehonic objeví mladík Jacob se svou katanou a Sarah zachrání. Prozatím. Ačkoliv se to zdá být neuvěřitelné, městečko obklopily síly ZLA, které touží získat vzácný amulet, který se houpe Sarah na krku. Necromancer Mathias jej hodlá získat za každou cenu a jeho démoni se o to mají postarat. Sarah i její rodina jsou tak v neustálém ohrožení, ale je tu ještě Jacob, který má s temným čarodějem nevyřízené účty z minulosti a v ruce mocnou zbraň…



Režie: Brian Metcalf
Rok výroby: 2010
Délka: 94 min
Země: USA

Hrají:
Hallee Hirsh...(Sarah)
Jordan Matthews...(Jacob)
Brad Dourif...(Mathias)
Thomas Ian Nicholas...(Michael)
Elaine Hendrix...(Maggie)
Mackenzie Rosman...(Jill)
...a další


Fantasy příběh vystřižený jak z nějaké pohádky, ale jen do doby, než uvidíme jeho vizuální podobu. Brian Metcalf byl pro mě velkou neznámou, ale zaujalo mě jedno jméno v hereckém obsazení. Nebyl jím nikdo jiný než herec Brad Dourif, člověk který propůjčil hlas panence Chucky. Divák však již po prvním minutách pochopí, že tady se rozhodně o kvalitní podívanou jednat nebude. A to jsem ani nemusel vidět nízké hodnocení na internetu. Jde jen o další céčkový počin, který mi velmi brzy doslova vyšumí z paměti.

Chabé vizuální / speciální efekty však nejsou největší slabinou toho filmu, protože i mezi nimi se dalo najít několik výjimek, které zas až tak špatně nevypadali. Kupříkladu jeden z čarodějových ochránců – vrah, který se dokázal proměnit v hejno vran, nevypadal zas až tak zoufale. Mnohem horší už to však bylo se ztvárněním některých lokalit (viz prostory pod kostelem), nebo samotné digitální mrtvé oči démonů a zástupu nemrtvých. Za vůbec nejhorší považuji samotný scénář, plný stupidních dialogů a nelogických situací a prkenné herecké výkony většiny zúčastněných.

A to se tu kupříkladu objevil představitel Kevina z Prciček Thomas Ian Nicholas. Tomu to však v teen komediích svědčí mnohem více, nežli v hororovém filmu. Z očí mu doslova srčelo zoufalství a místo aby výrazněji dopomohl ke zkvalitnění již tak mrzké kvality, svezl se na vlně podprůměru společně s ostatními. Hlavní hrdinka byla doslova „na ránu“, takže nám zbyl jen Brad Dourif. Jenže ten zde dostal žalostně málo prostoru. Nebýt toho finálního rozuzlení, asi bych dal odpadní hodnocení. Fading of the Cries tak zcela určitě nebude patřit k filmům, ke kterým bych se ještě někdy musel vracet. Vlastně bych se ani moc nedivil, kdyby to většina z vás (pokud už se na tuto zoufalost rozhodnete podívat) nedokoukala dokonce. 

Hodnocení:
20%

Žádné komentáře:

Okomentovat