0-9 (45) A (128) B (183) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

16. 4. 2017

Prophecy II, The (1998)

Gabriel se vrací na Zemi, aby dokonal svou pomstu.

Archanděl Gabriel byl poražen a teď hnije v pekle, kde dělá společnost Luciferovi. Jenže samotný vládce pekel mu dá ještě jednu šanci, aby zničil lidstvo. Gabriel se tak ocitá na svobodě a rozhodne se navštívit starého známého detektiva Daggetta. Ten u policie skončil a nyní žije v klášteře jako mnich (prorok). Valerie je krásná mladá žena. Při cestě do nemocnice srazí autem neznámého muže. Muž se ovšem ze zranění rychle zotaví a jelikož je ho Valerii líto, vezme cizince k sobě domů, kde prožijí vášnivou noc. Ráno je cizinec pryč a Valerii se udělá špatně, při následném vyšetření zjistí, že je těhotná. Gabriel se svou pomstou ještě neskončil a je rozhodnutý zničit celé lidstvo. Jeho protivníky jsou ovšem ostatní andělé, kteří jsou na straně dobra v čele s Archandělem Michaelem a jeho pomocníkem andělem Danyaelem. Právě Danyael je tím záhadným cizincem, s nímž Valerie otěhotněla. Tím se ovšem dostala do velkého nebezpečí, protože její nenarozené dítě se má stát novým Mesiášem, což nesmí Gabriel ani Lucifer dovolit. Začíná tak boj statečné ženy proti krutému Gabrielovi a jeho pomocníkům. Naštěstí ji v tom Michael a především Danyeal nenechají samotnou.



Český název: Proroctví 
Režie: Greg Spence
Rok výroby: 1998
Délka: 87 min
Země: USA

Hrají:
Christopher Walken…(Gabriel)
Russell Wong…(Danyael)
Jennifer Beals…(Valerie Rosales)
Brittany Murphy…(Izzy)
Eric Roberts…(Michael)
Bruce Abbott…(Thomas Daggett)
…a další


Proroctví je druhým dílem trilogie Prophecy. Na scénáři opět spolupracoval autor prvního dílu Gregory Widen, který ovšem přenechal režisérské křeslo tentokrát Gregu Spencemu. Režisérovi, který měl na svém kontě jen jeden film a to Children of the Corn 4. Tentokrát se s tím popral trochu víc a film jako celek dopadl o něco lépe než výše uvedený. Přesto všechno však kvalit prvního dílu nedosahuje. Po dějové stránce je příběh celkem zajímavý, ovšem už ne tak originální jako jednička. Podobné téma jsme měli možnost vidět už v několika filmech. Také hudba a zvukové efekty se trochu zhoršili, ale to už tak většinou bývá, že pokračování mají sestupnou tendenci.  

Co se ovšem vůbec nezměnilo je opět herecký výkon Christophera Walkena, který se do své role pustil na sto procent. Po právu můžu říct, že právě on je největším tahákem tohoto filmu a drží ho nad hladinou průměru. Zase jsme měli možnost spatřit arogantního, sobeckého a krutého Gabriela, který po Zemi šíří jen zkázu a smrt a lidé pro něj nejsou víc, než jen obyčejné opice. Škoda jen, že za svou postavu nedostal v té době nějaké ocenění. Horší už to je ovšem s postavou detektiva Daggetta, která byla ústřední v prvním díle zde však z něho udělali scénáristé obětního beránka. Navíc Bruce Abbot ( Re-Animator) předvedl o dost horší výkon než Koteas. Jennifer Beals, která si zahrála statečnou Valerii, jsme mohli vidět například ve filmech Flashdance, Vampire’s Kiss, Four Rooms. Svůj výkon ozdobila i zajímavou lechtivou scénou, která stojí za řeč.

Anděl Danyeal sice nebyl zrovna rovnocenným soupeřem pro Gabriela jako v prvním díle detektiv Daggett, ale určitě byla tato postava v podání herce Russella Wonga velice zajímavá. Hvězda amerického televizního čtyřdílného filmu Vanishing Son. Objevil se taky v nejnovější Mumii. V menších rolích jsme měli možnost vidět Erica Robertse, který měl dostat více prostoru, nebo Brittany Murphy (Futurama, Sin City, 8 mile). Tento film určitě stojí za pozornost, i když pokulhává za prvním dílem. Skvělé výkony Walkena a Beals mě přesvědčili dát nadprůměrné hodnocení. Tímto dílem však měla tato trilogie skončit, protože třetí pokračování je ještě horší.

Hodnocení:
60% 

Žádné komentáře:

Okomentovat