0-9 (45) A (127) B (183) C (178) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (140) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (57) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

23. 4. 2017

Magus (2008)

Vždy se drželi přísného kodexu. Nyní však jeden z nich usoudil, že nadešel čas ovládnout celý svět. 

Už od pradávna žili mezi lidmi jedinci, kteří bylo obdařeni magickými schopnostmi. Většina z nich se je snažila držet v tajnosti, nebo je využívali k léčení nejrůznějších nemocí a v boji se zlem. Mezi nimi se však našli i tací, kteří sloužili zlu a toužili po moci. I z těchto důvodů vznikl jistý kodex, který se snažili všichni dodržovat, jinak by je stihl přísný trest. Jenomže nyní se Magus dostal ze svého vězení a společně se svou věrnou Sen hodlá ovládnout celý svět a zbavit se všech svých protivníků. Jediný kdo se mu může postavit, je přestárlý léčitel Felix, který však nejprve znovu musí nabít své zesláblé schopnosti. Dopomoci by mu mohla jeho neteř Claudia, ale podaří se jim to dřív, než je Magus najde?



Český název: Mágové
Režie: John Lechago
Rok výroby: 2008
Délka: 91 min
Země: USA

Hrají:
Bill Steele…(Felix)
Ron Fitzgerald…(Magus)
Lizzy Strain…(Claudia)
Eva Derrek…(Sen)
Julie Strain…(Madame Zelda)
...a další


Byly doby, kdy DVD edice patřila k mým hlavním zásobitelům filmů, které jsem postupně recenzoval. V začátcích má sbírka neobsahovala moc kousků a tak jsem svou pozornost věnoval především brakovým hororům, které tato společnost týden co týden vydávala. Na rozdíl od takové Řitky se většina jejich titulů nedala ohodnotit snad ani béčkovým filmem. Nějakým nedopatřením mi DVD Mágové zůstalo ležet ve skříni a já se k němu dostal až teď. No jak vidno žádná škoda to nebyla, protože ani tento film rozhodně nepatří mezi skvost hororového žánru.

Již samotný obsah filmu vypovídá o tom, že půjde o další céčko jak řemen, se spoustou laciných triků a ochotnických hereckých výkonů. Provedení vizuálních (speciálních) efektů však není vyloženě tragické. Srandovní to ano (musíme si hlavně vystačit s barevnými energetickými výboji – ostatně jako v každém laciném fantasy), ale občas se tu objevili i docela zajímavé triky. Především pak finální rozklad těla nebyl vůbec k zahození. Samozřejmě nesmí chybět ani ochotnické akční souboje, kdy prkenní herci předvádí rádoby bojové kreace. Ale tak člověk se u toho alespoň zasměje, když už nic jiného.

Co se hereckého obsazení týče, tak to taky nebyla žádná sláva. Vyhaslá hvězda pánských časopisů a soft porna Julia Strain tu byla jen do počtu a její vedlejší role jasnovidky nikterak neochromí. Za to její sestra Lizzy tu dostala mnohem více prostoru a byla to právě ona, kdo podal nejprkennější výkon ze všech (co se hlavních hrdinů týče). To Ron Fitzgerald coby Magus zkoušel na diváka alespoň zapůsobit svým psychopatickým zjevem. No nejeden divák mu jistě bude závidět způsob, jakým dokázal uspokojit svou filmovou partnerku Evu Derrek a přivodit jí orgasmus.

Nemyslím si však, že by tento film byl až tak špatný, abych tomu musel vlepit čistou nulu. Našel jsem tu totiž několik docela vydařených scén (na céčko) a místy jsem zaznamenal i pokus navodit hororovou atmosféru. Za finální rozklad, pohlednou Evu Derrek a hudební doprovod tak přece jenom nějaké ty bodíky dám. 

Hodnocení:
30%

Žádné komentáře:

Okomentovat