0-9 (45) A (127) B (183) C (178) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (140) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (57) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

12. 4. 2017

Little Dead Rotting Hood (2016)

V lesích poblíž malého městečka se skrývá něco děsivého. Vlčí vytí je jen předzvěstí krvavého masakru, který bude následovat. Jen žena v červeném plášti jej může zastavit…

Mladá dívka je pronásledována vlkem hustým lesem. Bohužel nemá žádnou šanci a skončí s prokousnutým hrdlem. Záchrana v podobě staré ženy přichází pozdě. Nehodlá se však smířit se smrtí své vnučky a tak strážkyně lesa provede tajemný rituál, při kterém si šáhne na svůj život. Šerif Adam z nedalekého městečka je následně přivolán k mrtvole stařeny, která žila v ústraní daleko od ostatních. O jejím poslání neměl nikdo ani tušení, ale brzy si její smrt začne vybírat svou daň. Vzroste počet útoků agresivních vlků, které si vyžádají několik lidských životů. Obyvatelé městečka se začnou burcovat a hodlají na ně uspořádat lov. Jenže v lese se skrývá mnohem větší nebezpečí a tak nadešel čas, aby se „zrodil“ další strážce lesa. Samantha ožívá díky rituálu své babičky, ale již nikdy nebude jako dřív. Prošla jistou proměnou, která z ní udělala hybrida s nadpřirozenými silami. Nyní se musí postavit ZLU, které již nehodlá zůstat skryté v lese…



Režie: Jared Cohn
Rok výroby: 2016
Délka: 88 min
Země: USA

Hrají:
Bianca A. Santos...(Samantha)
Eric Balfour...(šerif Adam)
Romeo Miller...(Danny)
Patrick Muldoon...(Henry)
Heather Tom...(Victoria)
Amy Argyle...(Becky)
...a další


Přestože se v tomto filmu objevuje žena v červeném plášti, nenechte se mýlit. Nejde o žádnou další variaci Červené karkulky (no, i když to trošku zavání), ale Asylum se rozhodlo zplodit další céčkový brak, při jehož sledování zůstane nejednomu divákovi rozum stát. Přitom kdyby si dali trochu více záležet, mohlo to dopadnout mnohem lépe. Dosti netradiční zpracování vlkodlačí tématiky totiž v sobě skrývá i několik celkem slušných pasáží, které nejsou vyloženě špatné. Zvláště fakt, že se v tomto filmu pracovalo se skutečnými vlky, byl poznat na první pohled. Jakmile totiž přišli na řadu digitální efekty, začal se mi zvedat žaludek.

Dokud se totiž kamera zaměřovala na samotné zvířata, bylo se alespoň na co dívat. Když však došlo ve druhé polovině na vlkodlačí proměny, nastala hotová katastrofa. Už dlouho jsem neviděl nic odpornějšího. V těchto chvílích jsem měl sto chutí tomu vlepit rovnou odpadní hodnocení, ale to bych tomuto filmu ublížil. Topornost scénáře, množství stupidních dialogů a klasická přemíra klišé samozřejmě nesměla chybět. Bez toho si snad ani filmy od Asylum nedokážu představit.

No a samozřejmě nesmí chybět ani potřebná dávka nahoty. Objevilo se tu několik pohledných dívek, ale s kvalitou hereckých výkonů bych to zase nepřeháněl. Sice tu je možné natrefit na několik známějších tváří, ale nikdo zde vyloženě nevyčníval. Eric Balfour a Patrick Muldoon už nezavadili o pořádnou roli dost dlouho, takže jim nezbývá nic jiného, než se objevovat v podobných filmech. Když tedy zazvonil konec a této „pohádky“ byl konec, zhluboka jsem si oddechl. Chcete-li se podívat na tento hybrid Červené karkulky a Wolverina, musíte býti buďto milovníky brakových filmů, nebo společnosti Asylum (ono to vlastně vyjde na stejno). Jinak to totiž pro vás bude zřejmě jen ztráta času. Dá se tu sice narazit na několik světlejších okamžiků, ale těch je tu opravdu jako máku.

Hodnocení:
30% 

Žádné komentáře:

Okomentovat