0-9 (45) A (127) B (183) C (178) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (140) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (57) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

20. 4. 2017

Jeepers Creepers 2 (2003)

Je zpět a zbývá mu poslední noc, aby se pořádně nasytil! 

Tým mladých basketbalistů se vrací z vydařeného zápasu po zaprášené venkovské silnici. Jejich rozjařenou jízdu plnou oslavných pokřiků však naruší defekt jedné z pneumatik autobusu. Při bližší prohlídce zjistí, že se tak nestalo náhodou, ale rozhodnou se pokračovat v jízdě. Jenže zanedlouho dojde ke zničení i druhé pneumatiky a někdo zaútočí na dospělé, kteří jeli společně s chlapci a trojicí roztleskávaček. Zmatení teenageři se schovají v nepojízdném autobuse, ale to se brzy ukáže, jako bezpředmětné. Proti NĚMU se totiž neschováte nikde! Jednou za 23 let se totiž potřebuje TO pořádně nakrmit po dobu 23 dní a během své poslední noci se mu naskytla vítaná hostina, kterou rozhodně nepohrdne. Jedinou šancí teenagerů na přežití je Jack Taggart a jeho syn, kteří mají s tvorem nevyřízené účty…



Režie: Victor Salva
Rok výroby: 2003
Délka: 104 min
Země: USA

Hrají:
Jonathan Breck...(The Creeper)
Ray Wise...(Jack Taggart Sr.)
Eric Nenninger...(Scott 'Scotty' Braddock)
Nicki Aycox...(Minxie Hayes)
Travis Schiffner...(Izzy Bohen)
Luke Edwards...(Jack Taggart Jr.)
...a další


Oproti minulému dílu opravdu mírný pokles. Jelikož ani jednička nebyla pro mou osobu ničím extra, neočekával jsem ani zde žádnou slávu a režisér Salva opět nezklamal. Chtěl, aby jeho dílo bylo akčnější, brutálnější a hlavně krvavější, než tomu bylo minule. Jenomže se ukázalo, že tento přístup prostě nemůže fungovat, pokud nemáte ty správné vlohy, aby z vás byl dobrý režisér a hlavně scénárista. Dějově nevyrovnané dílo zase ze začátku docela slušně navnadí (i jednička měla slušný start s dobrou atmosférou), ale jen do doby než autobus podruhé nezastaví. Doslova jsem si to i užíval, protože úvodní scéna s malým chlapcem na poli, byla zvládnuta docela dobře.

Ani ty laciné hlášky a trapný pokus o humor mi zpočátku nějak nevadily, jenže ve chvíli kdy začne systematická vybíjená, nastává i doba zmaru. Pekelný Jeepers už není tak děsivý jako minule, pořád jen lítá kolem dokola – což začne být po chvíli dost nudné. Už z něj prostě nesálala ta energie zla, kterou jsem cítil v jedničce. Navíc jsem po většinu času postrádal ono napětí, které by si to jistě zasloužilo. Vše se změnilo v tuctovou vyvražďovačku, která navíc nebyla ani moc vtipná a už vůbec ne strašidelná.

Opět je zde k vidění spousta nelogičností a že jich bylo! Nestačil jsem je ani počítat, ale ono to v podstatě nebylo ani moc důležité. Celý film totiž vůbec nefungoval, tak jak by měl a to se prý bude točit ještě trojka. No nevím, snad se Salva po těch letech poučil a konečně nám nabídne alespoň trochu solidní podívanou, ale moc tomu popravdě nevěřím. Tudíž mi nezbývá nic jiného, než hodnotit podprůměrně, protože spokojený jsem s dvojkou rozhodně nebyl! 

Hodnocení:
40%

Žádné komentáře:

Okomentovat