0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

7. 4. 2017

Highway to Hell (1991)

Charlie se pro svou milou bude muset vydat až do samotného pekla. Sám Satan si totiž na ní udělal zálusk…

Mladý pár Charlie a Rachel utečou z domova, aby se mohli vzít v Las Vegas. Jejich vztahu totiž nebylo přáno – zvláště rodiče dívky byli zásadně proti. Ze strachu před policií, se Charlie rozhodne jet po vedlejší silnici a ta je dovede až ke starému pumpaři Samovi. Ten mladou dvojici varuje, aby nikde za žádnou cenu nezastavovali, jinak si koledují o pěkný malér. Charlie však usne za volantem a oni se tak málem nabourají. Jenomže právě na tuto chvíli čeká záhadný policista, který Rachel unese. Zoufalý Charlie se vrátí zpět k pumpaři, který mu poví, že pokud chce svou milou ještě někdy spatřit, musí se za ní vydat do samotného pekla. Na její záchranu má jen 24 hodin, jinak o ni navždy přijde…



Český název: Pozdrav z cesty do pekla
Režie: Ate de Jong
Rok výroby: 1991
Délka: 94 min
Země: USA

Hrají:
Chad Lowe...(Charlie Sykes)
Kristy Swanson...(Rachel Clark)
C.J. Graham...(policista Bedlam, Hellcop)
Patrick Bergin...(Beezle)
Richard Farnsworth...(Sam)
...a další

Jó hororové komedie, ty tvrdý život mají…Jsem sice příznivcem klasického hororového žánru, ale za dobu co mu věnuji zvýšenou pozornost, jsem zjistil, že občas není na škodu, když se některé filmové žánry prostě skloubí dohromady. Hororové komedie však mají tu nevýhodu, že pokud až moc ustoupí jejich hororová podstata té komediální, ne vždy to dopadne dobře. A tento film bohužel patří mezi ně. Znám sice spoustu lidí, které Pozdrav z cesty do pekla doslova uchvátil, ale já mezi ně rozhodně patřit nebudu. Film jako celek není úplně špatný, ale nějak závratně mě tedy neuchvátil.

Míchá se tu sice akce se zábavou a občas se skutečně tvůrcům podařilo navodit i docela příjemnou atmosféru, ale na můj vkus to bylo jak málo vtipné (lépe řečeno je zde málo scén, na které bych jen tak rychle nezapomněl) a stejně tak i málo hororové. Na průměr to samozřejmě stačí, ale že bych tohle musel vychvalovat do nebes? Ono osobité ztvárnění pekla a všech jeho obyvatel, však zas až tak špatné nebylo. Zvláště ona „drtička“ zlobivých lidí byla super. Nicméně i na devadesátá léta mi některé masky / kostýmy přišli až moc gumové a některé pasáže neskutečně nudné.

Co se hereckých výkonů týče, tak většina z nich byla rovněž na dosti průměrné úrovni. Přitom když se jeden podívá, tak se zde objevila celá řada známých a uznávaných herců. Pro Kristy Swanson jsem měl vždy slabost a ani zde mě nikterak nezarmoutila. Patrick Bergin jistě potěšil nejen mě, ale mohl dostat ještě více prostoru. Chad Lowe totiž nedokázal naplnit mé představy o hlavním tahounovi celého filmu. Ve vedlejších rolích se tu objevilo i mých několik oblíbenců - Ben Stiller a Kevin Peter Hall (představitel Predátora). Highway to Hell tak skutečně místy pobaví, ale na víc jak průměrnou podívanou to tedy nevidím.

Hodnocení:
50%

Žádné komentáře:

Okomentovat