0-9 (45) A (128) B (183) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

25. 4. 2017

Aladdin and the Death Lamp (2012)

Aladdin svou nevědomostí uvolní nebezpečného džina, který ze všeho nejvíce touží ovládnout celý svět.  

Aladdin a jeho přítel Luca najdou v jedné z hrobek podivnou starou knihu. Zklamáni z tak mrzkého lupu, se rozhodnou knihu prodat místnímu kupci. Ten sice tvrdí, že je kniha bezcenná, ale Aladdin si všimne jeho divného chování a knihu si nechá. Na zadní stránce nalezne mapu, která by je mohla dovést k vysněnému pokladu. Kupec však moc dobře ví, co kniha ve skutečnosti ukrývá za tajemství a tak se vydává v jejich stopách. Nestačí se však na místo dostat včas a Aladdin tak nedopatřením uvolní zlověstného džina z nalezené lampy. Krvežíznivý démon ze všeho nejvíce touží po otevření brány do jiné dimenze, aby tak uvolnil své druhy, čekající na ovládnutí světa. Tomu musí Aladdin za každou cenu zabránit, ale nebude to rozhodně nic lehkého.



Český název: Aladdin a lampa smrti
Režie: Mario Azzopardi
Rok výroby: 2012
Délka: 86 min
Země: USA

Hrají:
Darren Shahlavi...(Aladdin)
Noam Jenkins...(Luca)
Kandyse McClure...(Shifa)
Eugene Clark...(Khalil)
Suresh John...(Abdullah)
...a další


Kdo by neznal orientální pohádku o Aladdinovi a kouzelné lampě. Kromě animovaných verzí existuje i celá řada hraných filmů a samozřejmě nesmí chybět ani zástupce v hororovém žánru. Maltský režisér Mario Azzopardi ve spojení se společností Syfy však v žádném případě nestvořili film, na který byste nedokázali velmi rychle zapomenout. Tahle céčková podívaná vám totiž nenabídne ani zajímavý příběh, ani okouzlující triky a už vůbec ne špičkové herecké výkony. Spíše budete mít co dělat, abyste u toho neusnuli.

Společně s našim hrdinou budete svědky nejen velké zrady a několika bláhových přání, které zlověstný džin velice rád splní (samozřejmě pěkně po svém), ale i chabých akčních soubojů, nezáživných dialogů a pokusů navodit alespoň trochu hororovou atmosféru. Ta se tu skutečně několikrát ukázala, ale stejně rychle se dokázala i rozplynout v oblaku marnosti a zmaru. Přitom se z toho dalo určitě vytěžit mnohem více. Úvodní digitální dvouhlavý had nevypadal zas až tak špatně, ale zápletka se bohužel točila okolo džina – jehož podoba byla vyloženě tragická. Samozřejmě se vše neobešlo ani bez stupidního chování většiny postav, ale to už je u podobných filmů zažitá klasika.

Aladdin and the Death Lamp není vyloženě odpadním filmem, ale nemá k němu vůbec daleko. Jeho jedinou záchranou je několik situací, které obsahovaly špetku černého humoru. To se týkalo především situací, kdy džin splnil některé přání lidem, kteří na sobě neměli ony magické znamení.


Hodnocení:
20% 

Žádné komentáře:

Okomentovat