0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

17. 3. 2017

Saw II (2005)

Detektiv Matthews nikdy nebyl vzorným policistou, nyní však za jeho minulost bude muset zaplatit jeho syn. Skládačkový vrah jej totiž společně s dalšími sedmi nešťastníky nechá podrobit své další brutální hře…

Kontroverzní detektiv Eric Matthews je povolán k brutální vraždě jednoho ze svých informátorů. Ihned po příjezdu na místo je jasné, že se po delší době vrátil na scénu nechvalně proslulý skládačkový vrah. Tentokrát však udělal chybu, nebo to byl úmysl? Eric přijde na stopu, která jej společně s kolegyní Allison a týmem SWAT dovede až k vrahovu úkrytu. I zde na ně čeká past, ale nakonec se jim podaří Jigsawa chytit. K jejich zděšení však zjišťují, že se právě rozehrála další brutální hra o přežití. Na monitoru uvidí osm lidí, uvězněných v neznámém domě, kteří nevědomky vdechují smrtelně nebezpečný nervový plyn a mají jen dvě hodiny na to, aby spolupracovali a našli protilátku. Samozřejmě nic není zadarmo a čeká na ně celá řada pastí a nástrah. Mezi osmičkou nešťastníků je i detektivův syn Daniel a Amanda – dívka která už jednou přežila morbidní hru. Eric nikdy s nikým nejednal v rukavičkách a ani se skládačkovým vrahem nehodlá tuto „tradici“ porušit. Jenomže čas utíká pekelně rychle a jeho syn brzy zemře, pokud nic neudělá pro jeho záchranu…



Režie: Darren Lynn Bousman
Rok výroby: 2005
Délka: 93 min
Země: USA

Hrají:
Tobin Bell...(Jigsaw / John Kramer)
Shawnee Smith...(Amanda Young)
Donnie Wahlberg...(Eric Matthews)
Erik Knudsen...(Daniel Matthews)
Dina Meyer...(detektiv Allison Kerry)
Franky G...(Xavier Chavez)
...a další


Uběhl rok a máme tu první pokračování této série. Zatímco jednička byla téměř bezchybná jízda, která mě dokázala opravdu nadchnout, tak dvojka byla její pravý opak. Bohužel se projevila změna režiséra a já začal skřípat zuby. Mé nejhorší obavy se začaly do puntíku naplňovat. Úvodní scéna s informátorem byla ještě snesitelná, ale tentokrát se tvůrci rozhodli, že by nebylo od věci, kdyby byla dvojka mnohem akčnější než její předchůdkyně a to bylo špatně. Nejvíce tím samozřejmě utrpěla samotná atmosféra.

Nevím, znám spoustu lidí, kterým se tento díl líbí snad ještě víc než jednička. Ovšem já mezi ně určitě nepatřím! Doslova jsem se musel nutit, abych to viděl až dokonce. Asi to bylo zapříčiněno tím, že mi osmička uvězněných nebyla moc po chuti. Chovali se naprosto retardovaně, absolutně neposlouchali úvodní nápovědu a ještě k tomu jim byla přímo naservírována záchrana na stříbrném podnose. Jen kdyby pobrali větší IQ. Většina pastí byla na můj vkus dost suchá a navíc v sobě skrývala i nápomoc k záchraně, kterou jak postižená osoba, tak i ostatní nesmyslně přehlíželi. Chápu, bylo by to dost trapné, kdyby se všichni chovali reálně a používali svůj mozek – ovšem takto to bylo ještě trapnější.

To Eric se mi docela líbil (jako postava), ale na to jaký byl celou dobu tvrďák, tak se nechal na konci lehce doběhnout. Každopádně byl výrazným oživením jinak nudného děje a mým jasným favoritem v tomto filmu. Jako plus beru i větší prostor, který zde dostala Dina Meyer. Nicméně nebýt Tobina Bella, asi jsem to vážně vypnul po první půlhodině. Je opravdu smutné, že všudypřítomná stupidita srážela na kolena to, co jednička dokázala vybudovat. Jde jen o průměrný film, který těžil z dobré pověsti svého předchůdce, ale nic víc.

Hodnocení:
50%

Žádné komentáře:

Okomentovat