0-9 (45) A (128) B (183) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

29. 3. 2017

Rest Stop: Don't Look Back (2008)

Tom se vydává po stopách svého bratra a jeho přítelkyně, aby jednou provždy zjistil, co se s nimi stalo...  

Tom se vrací z mise v Iráku do rodného Texasu, aby se po dlouhém odloučení opět shledal s rodinou, přáteli a svou dívkou Marilyn. Dosud se nesmířil s tím, že je jeho bratr Jesse stále nezvěstný. Rozhodne se proto vypátrat na vlastní pěst, co se Jessemu a jeho dívce Nicole stalo. Společně s Marilyn a kamarádem Jaredem se proto vydávají do Kalifornie. Na odlehlé benzínce se od místního pumpaře dozvědí o staré silnici, která není ani zaznačená na mapě. Ta je dovede až k nechvalně známému odpočívadlu, kde na ně čeká nejen psychopat ve žlutém Fordu, ale i pošahaná rodinka v karavanu…



Český název: Odpočívadlo 2: Neohlížej se
Režie: Shawn Papazian
Rok výroby: 2008
Délka: 89 min
Země: USA

Hrají:
Richard Tillman...(Tom Hilts)
Jessie Ward...(Marilyn)
Graham Norris...(Jared)
Brionne Davis...(řidič)
Joseph George Mendicino...(Jesse)
Steve Railsback...(pumpař)
...a další


Už uplynula celkem dlouhá doba, co jsem viděl první Rest Stop a do dnešního dne jsem neměl ani tušení, že vůbec existuje nějaké pokračování. Jednička mě nějak závratně neokouzlila – to bych si její děj pamatoval alespoň útržkovitě a tak jsem si dnešní den rozhodl „vychutnat“ oba díly pěkně po sobě, abych měl lepší šanci porovnat a neměl mezery v jejich spojitosti. No vzhledem k tomu guláši a řadě otazníků co si pro nás scénárista a režisér jedničky Shiban připravil, jsem si stejně moc nepolepšil. Druhý díl je totiž stejně zmatený, jako jeho předchůdce.

Jediný a to dost podstatný rozdíl vidím v tom, že se nám kromě několika odpovědí ještě více rozrostl počet otazníků v hlavě. Mnohdy zcela zbytečně zacházel scénárista až moc do podrobností a stejně v tom nadělal ještě větší zmatek. No a pak samozřejmě již ani samotná atmosféra nebyla tak dobrá, jako tomu bylo minule (a to taky nebyl žádný zázrak). Ono bylo pěkné, že se nám snažili nabulíkovat jakou že mají společnou minulost řidič žlutého Fordu a rodinka žijící v karavanu, ale kromě úvodní scénky nám to nic zásadního nepřineslo.

Bohužel ani trojice hlavních hrdinů nebyla zrovna ideální, spíš naopak. V prvním Odpočívadle jsem ještě dokázal překousnout stupiditu v chování Nicole, ale tady mě ta jejich blbost doslova vytáčela k šílenství. Jared sám o sobě mi byl krajně nesympatický a byla velká škoda, že nenatáhl bačkory už v té Toi Toi budce. Jessie Ward byla sice pohledná, ale kromě toho že jsem kvůli ní dostal chuť na nějaký ten alkohol, toho rovněž moc nepředvedla (o ženských přednostech a postelové scéně se bavit nebudeme). Takže nám zbývá voják Tom, jenže ten zase pro změnu dostal žalostně málo prostoru.

Shiban tak ani napodruhé nedokázal diváka přesvědčit, cože to vlastně bylo jeho záměrem natočit. Tentokrát sice neseděl v režisérském křesle, ale má na tom stejný podíl viny, jako jeho nástupce Papazian. Tato kombinace Road movie a duchařiny se opravdu moc nepovedla. Dá se tu sice narazit na několik světlých momentů, ale nelogičnost a stupidita měly jasně navrch. Což mimochodem úplný závěr jasně dokazuje.

Hodnocení:
40%

Žádné komentáře:

Okomentovat