0-9 (45) A (128) B (183) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

5. 3. 2017

Jian gui 10 (2005)

Bratři Pangové a jejich smysl pro humor...

Pětice přátel se rozhodne okořenit svůj bezstarostný život a tak si začnou vykládat strašidelné historky. Většinou jde jen o nesmyslné bláboly, ale Chongkwai se rozhodne vytáhnout své „eso z rukávu“ a ukáže přátelům knihu, kterou před nedávnem zakoupil. Jde vlastně o takovou příručku, která obsahuje deset způsobů, jak navázat kontakt s duchy. Zpočátku si z toho všichni dělají legraci, ale jen do chvíle, kdy s nimi skutečně naváží kontakt duše zemřelých. Navíc během seance v lese jeden z nich zmizí a ostatní propuknou panice. Od té chvíle se totiž ostatní stávají terčem kletby, kterou na ně uvalil zlomyslný prodejce knihy…



Český název: Oko 3
Režie: Danny Pang, Oxide Chun Pang
Rok výroby: 2005
Délka: 86 min
Země: Hong Kong / Thajsko
Alternativní název: Gin gwai 10

Hrají:
Ray MacDonald...(Chongkwai)
Bo-lin Chen...(Tak / Ted)
Isabella Leong...(April)
Yu Gu...(Gofei)
Kate Yeung...(May)
...a další


Když se vzpomene horor Oko, většina hororových fanoušků si jistě vzpomene především na asijský originál, nebo jeho pozdější americký remake. Nicméně tato série nám nabídla ještě dvě pokračování, jejichž kvalita však měla sestupnou tendenci. V tomto dalším (již třetím) díle už mleli bratři Pangové vážně z posledního. Po dějové stránce se to nemůže ničím rovnat oběma předešlým dílům, protože trojka s nimi kromě krátkých šotů nemá vůbec nic společného. Spíše by se dalo říci, že se oba režiséři rozhodli stvořit parodii na sebe samotné (svou předchozí tvorbu). A nevím zda jejich komediální přístup, byl tím pravým ořechovým.

Těch deset možností jak vidět duchy, se však podařilo tvůrcům natočit alespoň z části dobře a některé vypadají solidně. Taneční souboj patří k tomu nejlepšímu, co je zde možné spatřit. Jinak mě však herecké výkony moc nepřesvědčili. Jde o hodně průměrnou hororovou komedii, kterou od špatného hodnocení zachránilo jen několik světlejších (humorných) chvilek, jinak by se plácala v odpadních vodách. Tedy alespoň tak to vidím já.

Atmosféra nám sice i zde nabídne několik děsivých momentů, ale těch je tu opravdu jako šafránu. Oproti předchozím dílům se mi však líbil samotný začátek, který příjemně navnadil. Ono vymítání posedlé ženy bych zařadil mezi zlatý hřeb večera. Oproti tomu konec nestál ani za zlámanou grešli. Souboj dvou postav se zástupem zlomyslných duší raději ani nechci komentovat. To museli Pangové vážně klesnout až tak hluboko? Příště ať se raději vyhnout natáčení hororových komedií, protože jim to evidentně vůbec nejde! Nebýt těch několika světlejších (humorných) momentů, šel bych s hodnocením mnohem níž.

Hodnocení:
slabých 50%

Žádné komentáře:

Okomentovat