0-9 (45) A (128) B (183) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

14. 3. 2017

Hollow Man II (2006)

Zastavit nebezpečného zabijáka, nebude pro mladého policistu nic jednoduchého. Zvláště když je jeho protivník neviditelný…

Policista Turner a jeho parťačka dostanou za úkol hlídat mladou vědkyni Maggie, které by dle armády mohl usilovat o život záhadný vrah. Skutečně dojde v domě mladé ženy k útoku, ale Frank nevěří vlastním očím, cože se před ním odehraje. Jeho kolegyně zemře rukama neviditelného útočníka a on sám přežije jen zázrakem. Naštěstí se podařilo uchránit i Maggie, ale Turner žádá odpovědi na své otázky, kterých se mu nedostává ani od vědkyně ani od svých nadřízených. Navíc to vypadá, že neviditelný zabiják jim nenechá ani chvilku oddychu a znovu se pokusí Maggie zavraždit. Frank se proto rozhodne porušit předpisy a společně s dívkou uteče z policejní stanice. Dvojice uprchlíků si má co vysvětlovat a tak se policistovi konečně podaří poodkrýt děsivé vládní tajemství. Griffin jak se neviditelný vrah jmenuje, byl součástí tajného vládního experimentu, který se vědcům ovšem vymkl zpod kontroly. Umírající zabiják potřebuje protilék, který mu pomohl najít východisko ze své svízelné situace a je proto ochoten udělat cokoliv…



Český název: Muž bez stínu 2
Režie: Claudio Fah
Rok výroby: 2006
Délka: 91 min
Země: USA

Hrají:
Peter Facinelli...(Frank Turner)
Laura Regan...(Maggie Dalton)
Christian Slater...(Michael Griffin)
David McIlwraith...(Dr. William Reisner)
William MacDonald...(Gavin Bishop)
...a další


Původní Verhoevenův film Muž bez stínu považuji za velice povedenou podívanou a i proto jsem byl na toto volné pokračování docela zvědavý. Moc nechápu, proč se na tento film valí ze všech stran jen kritika, když to zas až takový průser není! Z prvním dílem to nemá skoro nic společného, takže proč srovnávat? Už úvodní scéna je hodně dobrou pozvánkou, tvůrci se zde vyřádili a já se opravdu bavil.

Potom už se to sice lehce zvrtlo v další akční honičku, kdy hodný polda chrání svědkyni a neviditelný zloduch jí chce sejmout, ale vše se neslo dosti přijatelném duchu. Po akční stránce navíc nemůžu filmu nic moc vytknout, přestože akci střídala sem tam nuda, ale jinak jsou jednotlivé souboje hodně dobře natočené. Nechybí ani trocha toho potřebného napětí, takže v mých očích docela přijatelná spokojenost.

I samotné herecké výkony v klidu vystačí na průměrné hodnocení. Přestože zde Slater figuruje jen v několika scénách, byl dobrým přínosem pro své kolegy a ani Peter Facinelli se nemá rozhodně za co stydět. Úloha hlavního tahouna celého filmu se mu docela povedla, takže i po této stránce u mě převládala spokojenost. Rozhodně tohle pro mě nebyla ztráta času a už vůbec to není odpad! Muž bez stínu 2 se vydal oproti jedničce vlastní cestou a nešlo jen o mizernou kopii originálu. Čehož si samozřejmě cením.


Hodnocení:
50%

Žádné komentáře:

Okomentovat