0-9 (45) A (128) B (183) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

5. 2. 2017

Troll 2 (1990)

Dodnes nechápu, jak mohlo něco podobného vůbec vzniknout…

Malý Joshua si často povídá se svým dědečkem o zlých skřítcích a goblinech – o nebezpečí které představují pro svět lidí. Problém je však v tom, že jeho děda je už nějakou dobu mrtvý a nejde jen o pohádky. Jenže kdo by uvěřil malému chlapci. Když se jeho rodina rozhodne pro výlet do vesnice Nilbog, kde chce jeho otec nějakou dobu „žít“ a zkusit si život farmáře. Brzy se však ukáže, že goblini skutečně existují a jsou z nich vegetariáni. Jenže v trochu jiném smyslu, než by se na první pohled mohlo zdát. Nejvíce totiž mají v oblibě lidi měnit v rostliny, na kterých si pak vydatně pochutnají…



Český název: Skřet 2
Režie: Claudio Fragasso
Rok výroby: 1990
Délka: 95 min
Země: Itálie

Hrají:
Michael Paul Stephenson...(Joshua Waits)
Connie Young...(Holly Waits)
Margo Prey...(Diana Waits)
George Hardy...(Michael Waits)
Deborah Reed...(Creedence Leonore Gielgud)
...a další


Tak a máme zde další pokračování, které nemělo být nikdy natočeno. Když jsem před časem vyplňoval menší anketu o tom, které tři filmy patří mezi to nejhorší, co jsem kdy viděl, tak tento kousek mezi nimi samozřejmě nesměl chybět. Nejhorší na tom je, že tento italský shit nemá ve skutečnosti s původním Trollem nic společného. Víceméně šlo jen o reklamní trik, aby tvůrci nalákali co možná nejvíce lidí na svůj mizerný výtvor.

Odpad hororového žánru vzal na sebe podobu bandy trotlů v gumových maskách a s klackami v rukou, kteří běhají po lese a domech. Otřesné masky nedosahují ani po kotníky tomu, co bylo možné spatřit v prvním díle a to ani ten nepatří mezi bůhvíjak skvělé snímky. Trapné herecké výkony nejsou ničím v porovnání se zeleným slizem a nelogickým scénářem. V určitých chvílích lze sice vidět jakousi snahu tvůrců o pěkné záběry –viz člověk-kytka, ale v tom množství toho hnusu kolem se to rychle ztratí.

Opravdu jen málokdy dám nějakému filmu ODPAD, protože vždy se snažím najít alespoň nějakou pozitivní věc, kvůli které bych se tomu mohl vyhnout. Jenomže tady mě naštvali již samotní tvůrci svou stupiditou a smýšlením, jak napálit co možná největší počet diváků. No u mě se jim to tedy moc nepovedlo. Navíc bylo vidět, že většina herců hraje opravdu mizerně a jak později sami podotkli, i jim přišel scénář dost špatný – což dost popudilo samotné tvůrce. No a někteří přišli na konkurz jen ze srandy (George Hardy) – navíc si tvůrci a herci ani moc nerozuměli, protože mezi nimi byla jazyková bariéra – tak jak to sakra mohlo asi dopadnout. Tohle je vážně humus!!!

Hodnocení:
0%

Žádné komentáře:

Okomentovat